Δείτε το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Μονεμβάσιας

vraxos Monemvasias

Την επέτειο απελευθέρωσής της από τους τούρκους στις 23 Ιουλίου του 1821 θα γιορτάσει με πλήθος εκδηλώσεων η Μονεμβάσια το σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιουλίου.

Το Σάββατο στις 21.00′ θα γίνει η έναρξη των εκδηλώσεων με παρέλαση της φιλαρμονικής ΔΕ Μονεμβασίας και χορευτικών τμημάτων και θα ακολουθήσει παρουσίαση παραδοσιακών χορων.

Την Κυριακή στις 7.00′ θα ξεκινήσει ο όρθος και η αρχιερατική θεία λειτουργία στον μητροπολιτικό ναό του Ελκομένου Χριστού, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μονεβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Μετά το πέρας της δοξολογίας θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον ιστορικό Σαράντο Καργάκο. Στη συνέχεια θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο της πλατείας “Κανόνι”, κατάθεση στεφάνων και τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων.

Στις 20.30′ στην πύλη του κάστρου θα γίνει η αναπαράσταση από τον Αλιευτικό Σύλλογο Μονεμβασίας “Το Λαλούδι” της πυρπόλησης της τούρκικης γολέτας από τα ελληνικά πλοία. Θα ακολουθήσει συναυλία με τους Παντελή Θαλασσινό, Αρετή Κετιμέ και τους Τακίμ. Η βραδιά θα κλείσει φαντασμαγορικά με καύση βεγγαλικών.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ότι ο λάκωνας γενικός γραμματέας του υπ. Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος.