Δείτε όλα τα λακωνικά θέματα που εγκρίθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο

Χθες Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη (στο διοικητήριο) η 13η τακτική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου.

Κατά την έναρξη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των πυρκαγιών στην Αττική. Στη πορεία της συζήτησης εγκρίθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν στο νομό μας. Συγκεκριμένα:

• Έγκριση παράτασης εθνικού πλαισίου ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων στο δήμο Σπάρτης, την 4η Αυγούστου 2018.

• Έγκριση 1ης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος ΟΣΚ της ΠΕ Λακωνίας έτους 2018. στην οποία περιλαμβάνεται το έργο με τίτλο «Διαμόρφωση εισόδου γυμνασίου – λυκείου Μολάων για τη δημιουργία πρόσβασης ΑμεΑ».

• Έγκριση 1ης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος ιδίων πόρων της ΠΕ Λακωνίας έτους 2018. στο οποίο περιλαμβάνεται η ένταξη έργου με τίτλο «Επισκευές στο ιερό μετόχι της μονής Ιβήρων στο Τσεραμιό Αγίου Ιωάννη Σπάρτης».

• Έγκριση 1ης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος ΚΑΠ της ΠΕ Λακωνίας έτους 2018, το οποίο περιλαμβάνει την ένταξη του έργου «Αναβάθμιση πολιτιστικού – πνευματικού κέντρου Γεώργιος & Χρυσαυγή Σαϊνόπουλου».

• Έγκριση κατανομής πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ – ΣΑΕΠ526 «Συντήρηση – επισκευή – βελτίωση συγκοινωνιακών έργων ΠΕ Λακωνίας» με κωδικό 2017ΕΠ52600008, σε υποέργα.

• Έγκριση κατανομής πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ – ΣΑΕΠ526 «Συντήρηση – βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων ΠΕ Λακωνίας» με κωδικό 2017ΕΠ52600014, σε υποέργα.

• Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Σπάρτης, για την υλοποίηση της πράξης «Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου Αμυκλών». Στο γήπεδο Αμυκλών έχει ήδη τοποθετηθεί συνθετικός χλοοτάπητας.

• Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ευρώτα, για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο «Βελτίωση – συντήρηση της εθνικής οδού 86 στο Ττμήμα Κροκεές – Μολάοι».

• Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Σπάρτης για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο «Βελτίωση και αναβάθμιση της οδού που συνδέει την ΕΟ Σπάρτης – Γυθείου στη Χ.Θ. 20+550,00 με την υπ’ αριθμ. 15 επαρχιακή οδό «Διακλάδωση Καμινιών – Ποταμιάς προς εθνική οδό (19 χλμ) Σπάρτη – Ποταμιά» στη Χ.Θ. 1+450,00.

• Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Στερέωση και αποκατάσταση του ιερού ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Μεσοχωρίου Βοιών Λακωνίας».

• Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Σπάρτης για τη διαδικασία δημοπράτησης των μελετών για το έργο «6ο δημοτικό σχολείο – 7ο νηπιαγωγείο Σπάρτης».

• Λήψη απόφασης σχετικά με τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Μονεμβάσιας για την εκτέλεση του έργου με τίτλο «Διαμόρφωση εισόδου γυμνασίου – λυκείου Μολάων για τη δημιουργία πρόσβασης ΑμεΑ».

Ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης και η αντιπεριφερειάρχης Αδ. Τζανετέα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την έγκριση των παραπάνω έργων και μελετών, των οποίων ο προϋπολογισμός ξεπερνά τα 6.000.000 ευρώ.

Οι παρεμβάσεις στα γήπεδα Νεάπολης και Ξηροκαμπίου

Κατά το χθεσινό συμβούλιο εγκρίθηκαν:

– «Προμήθεια συστήματος συνθετικού χλοοτάπητα για το γήπεδο στην ΤΚ Νεάπολης», προϋπολογισμού 168.000 € και πίστωσης 168.000 € με προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Μονεμβασίας, ο οποίος θα συμμετέχει με το ποσό των 18.000 €.

– «Προμήθεια κερκίδων και περίφραξης στο γήπεδο στην ΤΚ Ξηροκαμπίου δήμου Σπάρτης», προϋπολογισμού 74.000 € και πίστωσης 74.000 € με προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Σπάρτης, ο οποίος θα συμμετέχει με το ποσό των 5.000 €.

Ο περιφερειάρχης και η αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσαν ότι η Περιφέρεια προχωρά με την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ανακατασκευή του χλοοτάπητα στο ενωσιακό γήπεδο Σπάρτης στον Άγιο Ιωάννη και εκτός των παραπάνω έργων θα προβεί σε εργασίες, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, στα γήπεδα Καστορείου και Χρυσάφων σε συνεργασία με το δήμο Σπάρτης.

Σημαντικές δε προσπάθειες γίνονται, όπως δήλωσε ο κ. Τατούλης, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για το αθλητικό κέντρο στη Μαγούλα, στο Σαϊνοπούλειο, όπου θα υπάρξει μια ολοκληρωμένη αθλητική δομή που θα εξυπηρετεί ολόκληρη την πόλη και όχι μόνο.