“Δεν θέλουμε τα τοπικά ΜΜΕ κακέκτυπα των αθηναϊκών”

Anasa front

ANASA Spartis

Την αντίθεσή του στην “προσπάθεια χειραγώγησης της γνώμης των δημοτών” και τη μη συμμετοχή του συνδυασμού του σε “παιχνίδια από παράγκες” εκφράζει ο υποψήφιος δήμαρχος Σπάρτης με την Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία για την Αυτοδιοίκηση, κ. Παναγιώτης Κουμουνδούρος.

Κάνοντας λόγο για “περίεργες”, όπως υποστηρίζει, διαδικτυακές δημοσκοπήσεις που διενεργούνται από τοπικά μέσα λίγες ημέρες πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου “για δήθεν ενημέρωση των δημοτών του δήμου Σπάρτης”, δηλώνει ότι η ΑΝ.Α.Σ.Α. “δεν θέλει τα τοπικά ΜΜΕ κακέκτυπα των αθηναϊκών. Θεμελιώδης αρχή της, διατυπωμένη ολοκάθαρα στην ιδρυτική της διακήρυξη, είναι η εμπέδωση της δημοκρατίας σε όλες της λειτουργίες της τοπικής κοινωνίας”.

Είναι γνωστό σε όλους τους εμπλεκομένους στο χώρο των ΜΜΕ ότι καμία δημοσκόπηση που δεν προέρχεται από αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων και δεν δημοσιεύεται η ταυτότητά της και τα δημοκοπικά στοιχεία της έρευνας, δεν έχει στοιχεία εγκυρότητας”, εξηγεί. “Θεωρούμε ότι αυτού του είδους οι “δημοσκοπήσεις” είναι παράνομες και η χρήση των στοιχείων τους από αναλυτές και δημοσιογράφους είναι εκτός δεοντολογίας της ενημέρωσης”, υποστηρίζει ο κ. Κουμουνδούρος και τους καλεί άμεσα να τις αποσύρουν. “Τα μέλη και οι φίλοι της ΑΝ.Α.Σ.Α. θα διεκδικήσουμε και θα περιφρουρήσουμε με όλα τα μέσα το δικαίωμα στην ενημέρωση των δημοτών”, συνεχίζει.

Θεωρώντας ότι τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν έναν αυξημένο ρόλο στην καθημερινή δημοκρατική λειτουργία, η συντονιστική επιτροπή της ΑΝ.Α.Σ.Α. δεσμεύεται ότι ως νέα δημοτική αρχή θα εφαρμόσει την όμοια και δίκαιη αντιμετώπισή τους όσον αφορά στην κατανομή δημοτικών χορηγιών για προβολή και ενημέρωση των πολιτών. “Πολιτικές και πρακτικές που στοχεύουν στην ποδηγέτηση αλλά και τον εγκλωβισμό των ΜΜΕ σε ρόλους προπαγανδιστών και ηχείων, μας είναι ξένες και αποκρουστικές, τις αντιπαλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα τις αποκαλύπτουμε όπου και αν τις απαντάμε”, ξεκαθαρίζει.