Δεν θα εορτάσει τα ονομαστήριά του ο κ. Ευστάθιος

Την προσεχή Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου, εορτάζεται η μνήμη του αγίου μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάτης τα σεπτά ονομαστήριά του.

Την παραμονή της εορτής στις 18.00′ θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός στον μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης, και το πρωί της εορτής θεία λειτουργία με αρτοκλασία και κήρυγμα. Στην ιερά μητρόπολή μας φυλάσσεται τμήμα από τα ιερά λείψανα του αγίου Ευσταθίου, το οποίο θα τεθεί σε προσκύνηση για ευλογία και ενίσχυση του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού μας.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής θα τελεσθεί, επίσης, θεία λειτουργία στον ιδρυματικό ναό του αγίου Ευσταθίου στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων και ΑμεΑ στους Μολάους και θα επακολουθήσει η λιτανεία της ιεράς εικόνας εντός του ιδρύματος, ενώ θα προπορεύεται η φιλαρμονική του δήμου Μονεμβασίας.

Ο σεπτός ποιμενάρχης μας, συμμεριζόμενος τη συνεχιζόμενη δοκιμασία και τον πόνο του λαού μας, δεν θα εορτάσει και φέτος, ευχαριστεί όμως όλους για την αγάπη και τον σεβασμό τους και ανταποδίδει εγκάρδιες ευχές για υγεία και κατά Θεόν προκοπή.

πηγή: immspartis.gr