“Δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για το 6ο Δημοτικό Σπάρτης”

osk front

osk

Να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις στο λιμνάζον επί 29 χρόνια (!) ζήτημα του 6ου δημοτικού σχολείου – 7ου νηπιαγωγείου Σπάρτης ζητούν οι κάτοικοι του Νέου Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης, προειδοποιώντας δήμο και Περιφέρεια ότι είναι η τελευταία ευκαιρία για την ανέγερση των εν λόγω σχολείων. Διαβάστε την ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής των πολιτών:

Το 6ο δημοτικό σχολείο – 7ο νηπιαγωγείο Σπάρτης αποτελεί μια τραγική εκπαιδευτική πραγματικότητα, η οποία επί 30, σχεδόν, χρόνια εκθέτει και καταγγέλλει όλους εκείνους τους παράγοντες (πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς) που διαχειρίστηκαν την υλοποίησή του.

Το 6ο δημοτικό σχολείο – 7ο νηπιαγωγείο:

– Διεκδικήθηκε για πρώτη φορά το 1986 από τους κατοίκους του Ν. Κόσμου – Ψυχικού και τον Σύλλογο Δασκάλων Λακεδαίμονος.

– Ιδρύθηκε από το υπουργείο Παιδείας το 1994, ύστερα από οκτώ χρόνια!

– Αποκτήθηκε το οικόπεδό του από τη νομαρχία Λακωνίας και τον δήμο Σπάρτης το 2008, μετά από 22 χρόνια!

– Καταργήθηκε το 2013 από το υπουργείο Παιδείας γιατί 17 χρόνια μετά την ίδρυσή του δεν είχε ενταχθείσε κανένα πρόγραμμα για να υλοποιηθεί!

– Επανιδρύθηκε το 2014 ύστερα από αγώνα των πολιτών και της εκπαιδευτικής κοινότητας και σήμερα, Μάρτιος 2015, δεν έχει ακόμα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ δήμου Σπάρτης και Περιφέρειας Πελοποννήσου προκειμένου το έργο να μπει, μετά από 29 χρόνια ματαιωμένων ελπίδων, σε τροχιά υλοποίησης!

Αντί αυτού βλέπουμε μια προγραμματική σύμβαση, η οποία από τον Ιούνιο του 2014 πηγαινοέρχεται στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου και στο δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης, έχει τροποποιηθεί δύο φορές (!!!) κι ακόμα δεν έχει υπογραφεί!!!

Επειδή η Μαύρη Βίβλος του 6ου δημοτικού σχολείου – 7ου νηπιαγωγείου Σπάρτης έχει γραφτεί επί 30 χρόνια, είναι πολυσέλιδη και δεν χρειάζεται άλλες σελίδες

Επειδή αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία που δίνεται για την υλοποίηση του 6ου δημοτικού σχολείου – 7ου νηπιαγωγείου Σπάρτης κι

Επειδή το 6ο δημοτικό σχολείο – 7ο νηπιαγωγείο είναι απόλυτα αναγκαίο για τη Σπάρτη και την τοπική Α/θμια Εκπ/ση

Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε

Τον δήμο Σπάρτης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου να υπογράψουν άμεσα την ψηφισμένη από τα συμβούλιά τους προγραμματική σύμβαση και μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα να υλοποιήσουν, επιτέλους, το έργο της ανέγερσης του 6ου δημοτικού σχολείου – 7ου νηπιαγωγείου Σπάρτης!

Δεν υπάρχει, πλέον, καμία δικαιολογία για νέες καθυστερήσεις ή ματαιώσεις για ένα σχολείο το οποίο οφείλει η Πολιτεία στη Σπάρτη, στους πολίτες, στους εκπαιδευτικούς και, πάνω απ’ όλα, στους μαθητές!”.