Δερτιλή: Αίτημα σε Τσακαλώτο να παραταθεί η πληρωμή οφειλών στις περιοχές που κηρύχθηκαν σε έκτακτη ανάγκη

Παράταση των προθεσμιών καταβολής φόρων, εισφορών, τελών και λοιπών οφειλών των υπόχρεων σε περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη ζητά με επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, Βασιλική Δερτιλή.

Η κ. Δερτιλή προτείνει συγκεκριμένα να παραταθούν έως τις 15/5/2018 οι προθεσμίες καταβολής παρακρατούμενων φόρων εισοδήματος, φορολογίας κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και μεταβίβασης ακινήτων, τελών χαρτοσήμου, ΦΠΑ και άλλων φόρων, τελών και εισφορών υπέρ του δημοσίου ή τρίτων, η καταβολή βεβαιωμένων στις ΔΟΥ/ελεγκτικά κέντρα οφειλών και η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων που έχουν την κύρια κατοικία ή εγκατάσταση (έδρα) στις δημοτικές ενότητες του δήμου Ευρώτα οι οποίες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (πλημμύρα – χαλαζόπτωση). Το εν λόγω αίτημα αφορά στις οφειλές οι οποίες λήγουν ή έχουν λήξει από τη 15η Νοεμβρίου 2017, ημέρα αρχής του συμβάντος.

Βάσει και της σχετικής απόφασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας), οι περιοχές για τις οποίες ζητείται η παράταση είναι οι ΤΚ Αγίου Ιωάννη, Αστερίου, Γλυκόβρυσης, Γουβών, Αγίου Δημητρίου, Απιδιάς και Νιάτων, ΔΕ Έλους, Νιάτων.