Δεσμοί φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα σε Ευρώτα και Γκάιλντορφ

Grypiotis - Zimermann

Grypiotis - Zimermann

Ενώ οι σχέσεις των δυο λαών δοκιμάζονται αυτό τον καιρό σε οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο, η φιλία ανάμεσα σε έλληνες και γερμανούς πολίτες επισφραγίζεται γι’ άλλη μια φορά, στο πλαίσιο των συνεργασιών μεταξύ των δημάρχων. Ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Γιάννης Γρυπιώτης, μετά από επίσκεψη στη νότια Γερμανία και συγκεκριμένα στην κωμόπολη Γκάιλντορφ της Περιφέρειας Schwäbisch Hall, προχωρεί σε συνεργασία με το γερμανό ομόλογό του Φρανκ Τσίμερμαν.

Το Γκάιλντορφ υπήρξε “μικρή Ελλάδα” της διασποράς κατά τις δεκαετίες του ’50 και ’60, όταν πολλοί έλληνες -από τη βόρεια Ελλάδα κυρίως- αναζήτησαν εκεί εργασία. Σήμερα ζουν εκεί εξήντα περίπου ελληνικές οικογένειες. “Πολλοί από τους δημότες μας εδώ έχουν ελληνικές ρίζες κι έχουν σημαντική προσφορά στην κοινότητά μας σήμερα. Ήρθε η ώρα να δώσουμε κάτι πίσω στην Ελλάδα με τη συνεργασία μας αυτή”, επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Τσίμερμαν.

Οι δύο δήμαρχοι θα επισημοποιήσουν σύντομα τη συνεργασία τους σε θέματα πολιτισμού, αθλητισμού και σχολικής εκπαίδευσης, με την από κοινού υποβολή προτάσεων για την υλοποίηση προγραμμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εκπαίδευση μαθητών γυμνασίου και λυκείου θα αφορά σε πιλοτικά προγράμματα που θα παρέχουν επιπλέον εφόδια στους νέους για την πορεία τους στην αγορά εργασίας.

Ο κ. Γρυπιώτης σύντομα θα υποδεχθεί στη χώρα μας την αποστολή του γερμανικού δήμου.