Δεύτερος στη Φαρμακευτική Θεσσαλονίκης ο μαθητής του 2ου ΓΕΛ Σπάρτης Γιώργος Κυριακίδης

Συνεχίζονται για ακόμα μια χρονιά οι διακρίσεις των μαθητών της Λακωνίας στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Εξαιρετική επίδοση σημείωσε ο μαθητής του 2ου Γενικού Λυκείου Σπάρτης Γιώργος Κυριακίδης, που με 18.871 μόρια εισήχθη δεύτερος στο τμήμα Φαρμακευτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διατήρησε έτσι τόσο την οικογενειακή παράδοση (πέντε χρόνια πριν ο αδελφός του Φίλιππος είχε μπει πρώτος στην Ιατρική Θεσσαλονίκης) όσο και τις σταθερά καλές επιδόσεις του 2ου ΓΕΛ.

“Αισθάνομαι χαρούμενος και δικαιωμένος για τους κόπους και τις θυσίες που έκανα για να πετύχω το στόχο μου”, δήλωσε στο laconialive.gr ο 18χρονος φοιτητής πλέον. Ο Γιώργος παραδέχτηκε πως αναγκάστηκε να στερηθεί από τον ελεύθερο χρόνο του, καθώς οι απαιτήσεις ήταν περισσότερες και είχε αρκετές ώρες διάβασμα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. “Δεν έβγαινα όσο θα επιθυμούσα και θυσίασα ώρες επικοινωνίας με τους φίλους μου” λέει χαρακτηριστικά.

Με την πείρα του… παλιού πλέον, συμβουλεύει τους μαθητές να διαβάζουν με πρόγραμμα, χωρίς ωστόσο να φθάνουν σε ακραίες καταστάσεις. Να ακούν επίσης τους καθηγητές τους, γατί εκείνο ήταν που βοήθησε πολύ τον ίδιο. Καλεί τέλος τους μικρότερους να επιλέξουν μετά από πολλή σκέψη τη σχολή που θέλουν χωρίς να επηρεαστούν από τον περίγυρό τους.