Δηλώσεις Δούκα και Τριχείλη μετά την ανακοίνωση των τριών κρουμάτων κορωνοϊού

Στις παρακάτω δηλώσεις προχώρησαν σήμερα ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας και ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης μετά την χθεσινή ανακοίνωση για την ύπαρξη τριών κρουσμάτων στο νομό.

Όπως αναφέρουν:

“Όπως γνωρίζετε, διαγνώστηκαν τρία κρούσματα κορωνοϊού – ένα στο νοσοκομείο της Σπάρτης (κατά τη διάρκεια προεγχειρητικού ελέγχου) και δύο στο νοσοκομείο των Μολάων.

Και στις τρεις περιπτώσεις δεν χρειάστηκε νοσοκομειακή περίθαλψη και βρίσκονται τώρα υπό περιορισμό στα σπίτια τους, όπως προβλέπουν οι διατάξεις και τα πρωτόκολλα!

Τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Χρειάζεται προσοχή από όλους μας!

Καμία χαλάρωση της προσπάθειας!

Όχι πανικό!

Να μην συγχρωτιζόμαστε σε κλειστούς χώρους, να κρατάμε αποστάσεις, να φοράμε μάσκες, να πλένουμε συχνά τα χέρια μας, κλπ. ακριβώς όπως προβλέπουν οι διατάξεις οι οποίες συντάχθηκαν από τους επιστήμονες για το καλό όλων μας!

Πέτρος Γ. Δούκας


“Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ διαγνώσθηκαν τρία κρούσματα κορωνοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας.

Δύο από τα δείγματα ελήφθησαν στο νοσοκομείο Μολάων από το οποίο εστάλησαν για έλεγχο. Αυτό δεν σημαίνει ότι προέρχονται από τον δήμο Μονεμβασίας, όπου χωροθετείται το νοσοκομείο.

Για τους διαγνωσθέντες δεν απαιτείται νοσηλεία και εφαρμόζεται η απαραίτητη ιχνηλάτηση επαφών από τον ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Εμείς συνεχίζουμε να τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και καλούμε τους δημότες και τους επισκέπτες να κάνουν το ίδιο”.

Ηρακλής Τριχείλης