Δηλώσεις συμμετοχής στον “Πηνελόπειο Δρόμο” στο Γεωργίτσι

Η αυλαία των φετινών “Υακινθείων” θα πέσει με ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός: το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 6 μμ, θα διεξαχθεί στο Γεωργίτσι ο 1ος “Πηνελόπειος Δρόμος” των 11 χλμ. Επίσης το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παιδικό αγώνα & δυναμικό βάδην των 2 χλμ για παιδιά και ενήλικες.

Δύο ώρες πριν ξεκινήσουν οι αγώνες θα πραγματοποιηθεί μια ενδιαφέρουσα αναβίωση του αρχαίου αγωνίσματος της λιθοβολίας με ελεύθερη συμμετοχή.

Σύμφωνα με το μύθο, ο πρώτος αγώνας δρόμου παγκοσμίου ενδιαφέροντος και με βασιλική σφραγίδα διοργανώθηκε στην περιοχή της σημερινής Πελλάνας το 1300 με 1200 π.Χ. από τον βασιλιά Ικάρι, προς τιμήν της αγαπημένης του κόρης Πηνελόπης (πρώτης εξαδέρφης της Ωραίας Ελένης), όπου νικητής αναδείχθηκε ο μετέπειτα σύζυγός της ο Οδυσσέας.

Η αναβίωσή του γίνεται για πρώτη φορά στο Σπαντίδου Αμφιθέατρο.

Περιγραφή διαδρομής 11 χλμ: Ο αγώνας ξεκινάει από το Σπαντίδου Αμφιθέατρο και κατευθύνεται κατηφορικά προς το χωριό Άγιος Κωνσταντίνος, ακολουθώντας τον αγροτικό δρόμο με μεγάλη κλίση έως τα 1,2 χλμ όπου οι δρομείς θα συναντήσουν μια ρεματιά και από το σημείο αυτό αρχίζει μια απότομη ανηφόρα έως τα 2 χλμ (νεκροταφείο Αγίου Κωνσταντίνου). Ο δρόμος συνεχίζει να είναι ανηφορικός με μικρότερη κλίση και στα 2,3 χλμ οι δρομείς μπαίνουν στο χωριό και σε ασφάλτινο δρόμο, στρίβοντας προς τα αριστερά με κατεύθυνση προς Αγόριανη. Ο δρόμος συνεχίζει να έχει ανηφορική κλίση με μικρές διακυμάνσεις στις κλίσεις και περίπου στο 5ο χλμ οι δρομείς εισέρχονται στο χωριό της Αγόριανης. Στα πρώτα περίπου 300μ έχει γλυκιά ανηφόρα που γίνεται πιο έντονη και στα 5,6 χλμ οι δρομείς στρίβουν αριστερά προς το Γεωργίτσι και ακολουθούν την πορεία του αγώνα των Αθανάτων έως τα 7,5 χλμ (όπου και το ψηλότερο σημείο του αγώνα 754μ). Στο σημείο εκείνο οι δρομείς κάνουν αριστερά προς το γήπεδο του Γεωργιτσίου, όπου αρχίζει η κατηφόρα έως τον τερματισμό στο αμφιθέατρο. Στο 8,8 χλμ ο δρόμος γίνεται πάλι χωμάτινος με μικρά κομμάτια τσιμέντου σε αγροτικό δρόμο έως τον τερματισμό (κυκλική διαδρομή). Δεν απαιτείται trail παπούτσι. Θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού με νερό.

Ο αγώνας είναι δωρεάν και δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής.

Μπορείτε να δηλώσετε ηλεκτρονικά συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspxh=069d14e7516895d7652a4a557c0ac0ab&l=GR μέχρι και την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα αναμνηστικό βαρύτιμο μετάλλιο. Βραβεύσεις θα γίνουν για τους τρεις πρώτους και τις τρεις πρώτες του αγώνα. Δεν θα υπάρξουν ηλικιακές βραβεύσεις.

Στο Σπαντίδου Αμφιθέατρο θα υπάρχει χώρος φύλαξης πραγμάτων, καθώς και χώροι αποδυτηρίων.

Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν μετά το τέλος του αγώνα, περίπου στις 7 μμ.

Στη συνέχεια θα δοθεί δωρεάν γεύμα – μπουφές για όλους τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους.