Δημαρχιακές υποψηφιότητες για το δήμο Σπάρτης… με τη σέσουλα!

Πολύς κόσμος αντιμετωπίζει με ειρωνικό μειδίαμα έως έντονη δυσφορία την… υπερπροσφορά “σωτήρων” για την πόλη μας!!!

Έξι υποψηφιότητες για το αξίωμα του δημάρχου στη Σπάρτη είναι κάτι που μας ξεπερνά όλους.

Μια τόσο δα μικρή πόλη, σε πλήρη εγκατάλειψη, βουτηγμένη στη μιζέρια του άσχημου έως την αποφορά του νεκρού αποτελεί το μήλον της έριδος για θνήσκοντες κομματικούς σχηματισμούς, αδέσμευτους κατ’ όνομα υποψηφίους, πολιτικούς βρυκόλακες που τους έχει καταδικάσει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, νεόκοπους ντοράκηδες, πρόθυμους λαϊκιστές και πάει λέγοντας…

Εύλογα υπάρχει αυξημένη καχυποψία στο εκλογικό σώμα. Αυτό το έλλειμμα αξιοπιστίας που πλανάται πάνω από τα κεφάλια τους να προσπαθήσουν να το ανατρέψουν, να το εξαλείψουν με μία δράση μεστή κοινωνικού μηνύματος.

Θα τους πρότεινα ως ένδειξη των καλών προθέσεών τους να κάνουν κάτι από κοινού, να καταπιαστούν με ένα -μέτριας δυσκολίας- κοινωφελές έργο: πχ να πιάσουνε όλοι από ένα φτυάρι και σε πρώτη φάση να πάνε να ρίξουν λίγη άσφαλτο στις τρύπες που χάσκουν στο οδόστρωμα της Σκούρας. Οι μισοί έξω από το νεκροταφείο, οι άλλοι μισοί κάτω από το σχολείο. (Οι τρύπες είναι πολύ περισσότερες, όμως δε θέλουμε να τους ξεκάνουμε, άλλωστε προέχει το συμβολικό της πράξης). Ας εκμεταλλευτούν την ευδία των ημερών, στο πνεύμα ιδεολογικών προσεγγίσεων και συνεργατικής διάθεσης, να ιδρώσουν αλλά… να προσέξουν κιόλας, μη κρυώσουν από κανένα αεράκι (μιας και διεκδικούν θώκους με πατημένα τα 60 χρόνια οι περισσότεροι!!!) και μετά τον κάματο του εγχειρήματός τους ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ: να σκεφτούν πάλι την υποψηφιότητα τους.

Αυτή η πόλη δεν ανέχεται άλλες καθυστερήσεις!

Αυτός ο δήμος δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς.

Επιτέλους ένα, κάποιο έργο!

Χρηστάκης Ιωάννης

φιλόλογος

με διάθεση χιούμορ που ελπίζω να διαθέτουν και οι έξι υποψήφιοι