Δημιουργείν: Εδώ μαθαίνουμε, εκφραζόμαστε, δημιουργούμε

“Η τέχνη ξεπλένει από την ψυχή τη σκόνη της καθημερινότητας” έλεγε ο Πάμπλο Πικάσο. Ένας νέος, πρωτότυπος χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης στη Σπάρτη φιλοδοξεί να δείξει πώς απλά υλικά μπορούν να μετουσιωθούν σε έργα τέχνης με απαραίτητο εφόδιο μόνο τη διάθεση.

Dimiourgein Sparti (1)
Dimiourgein Sparti (2)
Dimiourgein Sparti (3)
Dimiourgein Sparti (4)
Dimiourgein Sparti (12)

Η εικαστικός Νίνα Κολοβού αναλαμβάνει την τεχνική καθοδήγηση. Στο τέλος του μονοπατιού θα προκύψουν δημιουργίες με καθαρά προσωπική σφραγίδα, μια προέκταση των δικών σας χεριών και της αισθητικής σας.

Σύμμαχος το “θαυματουργό” Powertex, ένα φιλικό προς το περιβάλλον και τον χρήστη οικολογικό υλικό με βάση το νερό. Στη Λακωνία θα το βρείτε αποκλειστικά στον χώρο Δημιουργείν, ο οποίος σας προ(σ)καλεί να τον γνωρίσετε και να σας μυήσει σε:

· σκλήρυνση υφάσματος

· μικτές τεχνικές (mix media)

· μεταφορά εικόνας σε καμβά, ύφασμα, γυαλί, ξύλο.

Ενήλικες, παιδιά από πέντε ετών ή/και μικτές ομάδες συν-εργάζονται σε ολιγομελή γκρουπ, σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό: δημιουργήματα με διάχυτη την προσωπική σας αισθητική για να στολίσουν τον χώρο σας και να σας γεμίσουν περηφάνια. Το “εγώ” εξωτερικεύεται μέσω του “εμείς” με όχημα την καλλιτεχνική πράξη.

Οι κύκλοι τεσσάρων έργων ανά ομάδα έχουν ξεκινήσει και έπεται συνέχεια. Με τη συμπλήρωση συγκεκριμένου αριθμού μαθημάτων, χορηγείται πιστοποίηση σε συνεργασία με το Powertex Academy. Πληροφορίες/εγγραφές αλλά και παραγγελίες στο τηλέφωνο 27313 06770.

‘Η (καλύτερα) μια απλή επίσκεψη στην οδό Μενελάου 41 (Σπάρτη). Για να δείτε. Και θα πειστείτε.