Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία: Το πρόγραμμά του παρουσίασε στους Λάκωνες ο Γιώργος Δέδες

Dedes - Poulokefalos

Dedes - Poulokefalos

Στη Σπάρτη ολοκλήρωσε τον κύκλο των κεντρικών ομιλιών του για τις εκλογές ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας, κ. Γιώργος Δέδες.

Αφού χαρακτήρισε τη Λακωνία “ιστορική και πολιτιστική πρωτεύουσα του Μοριά”, κατηγόρησε για παλαιοκομματισμό την περιφερειακή αρχή στο ζήτημα του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου. Με το επιχείρημα πως η διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική μεγέθυνση, ο κ. Δέδες είπε πως “γι’ αυτό και η πρώτη πράξη ανάπτυξης είναι η προκήρυξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τη μελέτη του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης, ένα θέμα που παραπέμπεται στις καλένδες τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια”.

Δεσμεύτηκε επίσης για ανάδειξη της τουριστικής δυναμικής του τόπου, καθώς και για γεωργική και κτηνοτροφική ανάπτυξη. “Στη Λακωνία παράγουμε αγροτικά προϊόντα όπως το λάδι, που δεν είναι μόνο υψηλής διατροφικής αξίας, αλλά αποτελούν πανάκριβες μετοχές στο χρηματιστήριο τροφίμων του εξωτερικού. Θα υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο το νέο αγρότη που θα θελήσει να επενδύσει στο χρυσάφι της λακωνικής γης. Ταυτόχρονα θα υποστηρίξουμε και την ανατροπή του παραγωγικού μοντέλου των προηγούμενων δεκαετιών στην αγροτική και κτηνοτροφική μας οικονομία, που βασιζόταν στις επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης”, είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος τόνισε ότι απαιτούνται τολμηρές πρωτοβουλίες και πολιτικές ανάπτυξης προκειμένου η Λακωνία να βγει από την επικίνδυνη στασιμότητα. Χαρακτήρισε μάλιστα χρυσή ευκαιρία για το νομό την προοπτική του νέου ΕΣΠΑ.

Ως προς τον αγροτικό τομέα είπε πως θα μπουν “οι ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε να πάψουν να υπάρχουν τα γνωστά καρτέλ και οι αδηφάγοι μεσάζοντες”. Μιλώντας, τέλος, για τα μέτρα άμεσης προτεραιότητας, ο κ. Πουλοκέφαλος αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση του προβλήματος της υφαλμύρωσης στους δήμους Ευρώτα και Μονεμβασίας, στην ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, στην αναγκαιότητα συμπλήρωσης των έργων υποδομής με ολοκλήρωση του οδικού άξονα Μεγαλόπολη-Σπάρτη ως το δήμο Ευρώτα, καθώς και στην επανεξέταση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.