Δημοπράτηση λακωνικών έργων άνω των 17 εκατ. €

dimopratisi ergwn

dimopratisi ergwn

Στη δημοπράτηση σημαντικών έργων που αφορούν στις κοινωνικές υποδομές, στον πολιτισμό και στους οδικούς άξονες προχωρά στο αμέσως προσεχές διάστημα η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας.

Συγκεκριμένα δημοπρατούνται κατά χρονική σειρά τα παρακάτω έργα:

> Την Τρίτη 25/2 η “Κατασκευή νοσηλευτικής μονάδας 19 κλινών στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης”, προϋπολογισμού 2.755.200 ευρώ.

Πρόκειται για την υλοποίηση μονάδας που χωροθετείται εν επαφή με το κτίριο του νέου χειρουργείου και τη μονάδα τεχνητού νεφρού. Η συνολική επιφάνεια της νέας πτέρυγας, που θα εκτείνεται σε δύο επίπεδα, είναι περίπου 1500 τμ. Το έργο χρηματοδοτείταιαπό το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ 2007–2013, στο οποίο εντάχθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη.

> Την Τρίτη 11/3 το έργο “Χωματουργικές εργασίες στο οικόπεδο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης”, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.

Προβλέπεται να εκτελεστούν εργασίες σε συνεργασία με την Ε΄ Εφορεία Κλασσικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

> Την Τρίτη 11/3 το έργο “Συντήρηση της υπ΄ αρ. 2 ΕΠ.Ο. Σπάρτη – Καστόρι προς Μεγαλόπολη”, προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ.

Προβλέπεται να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης σε διάφορες θέσεις της επαρχιακής οδού για την αποκατάσταση του οδοστρώματος που έχει υποστεί φθορές, καθώς και βελτίωση της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης σε όλο το μήκος της.

> Την Τρίτη 18/3 το έργο “Επαρχιακός δρόμος Σκούρα – Γεράκι”, προϋπολογισμού 12.980.000 ευρώ.

Αντικείμενο των έργων αποτελεί η βελτίωση της επαρχιακής οδού μεταξύ των οικισμών Άγ. Ανάργυροι – Γεράκι – Αλεποχώρι. Συγκεκριμένα προβλέπεται η κατασκευή γέφυρας στο ρέμα του Πόρου η οποία συμπεριλαμβάνει και οδικές παρεμβάσεις σε μήκος 1,5 χλμ και στην παράκαμψη, με νέα χάραξη, του οικισμού Γεράκι μήκους 5,64 χλμ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ 2007 – 2013, στο οποίο εντάχθηκε με απόφαση του κ. Τατούλη.

Ο περιφερειάρχης και η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, “γιατί μετά από επίπονη και συλλογική προσπάθεια όλων των υπηρεσιών ολοκληρώθηκαν οι παραπάνω μελέτες, εντάχθηκαν έγκαιρα σε χρηματοδοτικά προγράμματα και σύντομα θα εισέλθουν στη φάση της υλοποίησης”. Επιπροσθέτως δήλωσαν ότι “αποδεικνύεται η ολοκληρωμένη προσέγγιση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη δημιουργία υποδομών, που με στρατηγικό σχεδιασμό υλοποιεί έργα σε διάφορους τομείς έχοντας ως βασική προϋπόθεση την ανάπτυξη της Λακωνίας”.