Δημοπρατήθηκε η νέα μονάδα του Νοσοκομείου

domatio nosokomeiou

domatio nosokomeiou

Δημοπρατήθηκε σήμερα από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας το έργο “Κατασκευή νοσηλευτικής μονάδας 19 κλινών στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης”, με προϋπολογισμό 2.755.200 ευρώ. Η χρηματοδότηση είχε ενταχθεί με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι” περιόδου 2007 -2013.

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέας νοσηλευτικής μονάδας, που χωροθετείται εν επαφή με το κτίριο του νέου χειρουργείου και με τη μονάδα τεχνητού νεφρού. Με την ολοκλήρωσή της θα βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία και συνέργεια με το υφιστάμενο κτίριο. Η νέα πτέρυγα θα αποτελείται από ισόγειο κτίριο και υπόγειο, συνολικής επιφάνειας περίπου 1.500τμ. Στο ισόγειο τοποθετούνται οι θάλαμοι των ασθενών, οι αίθουσες συσκέψεων και αναμονής, τα γραφεία των ιατρών και άλλοι βοηθητικοί χώροι, ενώ στο υπόγειο τοποθετείται το μηχανοστάσιο και οι αποθήκες.

Σε δηλώσεις τους, ο περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης και η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα περίοδο.