Δημοπρατήθηκε η παράκαμψη “Σκούρα – Πυρί”

Skoura Pyri

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου δημοπράτησε την Τρίτη 3/12 το έργο “Ολοκλήρωση του δρόμου παράκαμψης Σπάρτης – τμήμα Σκούρα-Πυρί”, με προϋπολογισμό 19.650.000 ευρώ. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2007-2013, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007-2013”.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη, η διάρκεια των εργασιών θα πρέπει να είναι 540 ημέρες (18 μήνες) από τη συμβασιοποίηση του έργου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015. Φορέας Υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ το έργο θεωρείται συμπληρωματικό στον υπό κατασκευή κλάδο του αυτοκινητόδρομου Μορέα Λεύκτρο-Σπάρτη.

Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη δημοπράτηση του έργου, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσωπικά ο περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, φρόντισε να δοθεί η κατάλληλη λύση προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στο λακωνικό λαό. Η αντιπεριφερειάρχης συμπλήρωσε ότι με την ολοκλήρωση του έργου θα διευκολυνθεί με ασφάλεια η πρόσβαση προς τη νότια Λακωνία και ταυτόχρονα θα μειωθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος στο κέντρο της Σπάρτης από τα διερχόμενα οχήματα.