“Σε έκτακτη ανάγκη ο Δήμος Σπάρτης”

logo dimou Spartis

logo dimou Spartis

Άμεση συνδρομή της Πολιτείας αιτείται προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο δήμος Σπάρτης, ώστε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία των περασμένων ημερών. Αυτό αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Τρίτη 3/12.

Ως γνωστόν, οι εκτεταμένες πλημμύρες κατέστρεψαν μεγάλο τμήμα της δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας, εκτάσεις αγροτικών καλλιεργειών, ενώ είχαν ως αποτέλεσμα και την πρόκληση εκτεταμένων ζημιών και σε πολλά ιδιωτικά κτίρια.

Ήδη από τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου έχει συστήσει τεχνικά κλιμάκια αυτοψίας και άμεσης αναφοράς, καταγραφής και αντιμετώπισης όλων των προβλημάτων. Από τις περισσότερο πληγείσες περιοχές του δήμου είναι ολόκληρος ο πρώην δήμος Φάριδος, με τεράστιες καταστροφές σε όλο το επαρχιακό, δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο, καθώς και το μεγαλύτερο τμήμα του πρώην δήμου Θεραπνών, με μεγάλες καταστροφές σε Σκούρα και Κεφαλά. Ζημιές έχουν αναφερθεί και σε τμήματα των πρώην δήμων Οινούντος και Μυστρά, καθώς και στις τοπικές κοινότητες Καρυών, Κλαδά, Αφυσσού, Καλυβίων και Αμυκλών.

Άμεση και κατεπείγουσα κρίνεται η ανακατασκευή όλων των κατεστραμμένων αγροτικών οδών, αφού βρισκόμαστε σε περίοδο συλλογής ελαιοκάρπου και εσπεριδοειδών. Τέλος, από το δήμο προβάλλεται η ανάγκη, εντός των κατεστραμμένων οδών, να προβλεφθούν, μελετηθούν και κατασκευαστούν μικρά στοχευμένα τεχνικά έργα, προκειμένου να προληφθούν στο μέλλον ανάλογες επιπτώσεις από ακραία καιρικά φαινόμενα.