Δύο ερωτήσεις προς τη δημοτική αρχή κατέθεσε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας “Ενωμένοι Πολίτες”.

Η πρώτη φέρει την υπογραφή του Γιάννη Καρμοίρη και αφορά στα μέτρα πυροπροστασίας. Συγκεκριμένα ζητά να του παρασχεθούν έγγραφες απαντήσεις στα εξής ερωτήματα: εάν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των πυροσβεστικών (αυτοκινούμενων και μη) του δήμου, με ποιον τρόπο θα αξιοποιηθεί το προσωπικό που προσελήφθη και εάν προτίθεται η δημοτική αρχή να στελεχώσει και να έχει σε ετοιμότητα στις δημοτικές ενότητες τα πυροσβεστικά οχήματα που έχουν δωρηθεί στους πρώην δήμους.

Από την πλευρά του ο έτερος σύμβουλος της παράταξης Αργειτάκου Σαράντος Καπετανάκης θίγει το ζήτημα της μη λειτουργίας του διαδικτυακού τουριστικού οδηγού του δήμου (www.sparti.gr). Όπως αναφέρει στην ερώτησή του επισυνάπτοντας και αποδεικτική φωτογραφία, “σε πρόσφατη επίσκεψή μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sparti.gr διαπιστώσαμε ότι η λειτουργία του εν λόγω domain έχει λήξει και επομένως ο διαδικτυακός τουριστικός οδηγός δεν βρίσκεται σε λειτουργία. Επιπλέον, ύστερα από τη λήξη του ονόματος (domain) παύει η κατοχύρωσή του από το δήμο Σπάρτης κι επομένως, αν αυτή δεν έχει ανανεωθεί, το domain είναι διαθέσιμο προς αγορά και χρήση από οποιονδήποτε χρήστη του διαδικτύου”.

Σημειώνεται πάντως ότι όπως διαπιστώσαμε η διεύθυνση σήμερα λειτουργεί κανονικά. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Καπετανάκης ρωτά γιατί διεκόπη η χρήση της ιστοσελίδας εν μέσω τουριστικής περιόδου και τι προτίθεται ο δήμος να πράξει για τη διαδικτυακή τουριστική του προβολή.