Δημόσια Βιβλιοθήκη Σπάρτης: Βιωματικό σεμινάριο για την καθημερινότητα των ΑμεΑ

Το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας διοργανώνει με τη συνεργασία της δημόσιας κεντρικής βιβλιοθήκης Σπάρτης βιωματικό σεμινάριο, στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων που πραγματοποιεί με στόχο την κατανόηση της αναγκαιότητας εφαρμογής των αρχών της σχεδίασης για όλους. Η σχεδίαση για όλους, στο σύνολο των εκφάνσεων της καθημερινής ζωής, οδηγεί στη λύση των ζητημάτων προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία και προάγει την ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.

Το σεμινάριο (14 Μαΐου, 11.30′ πμ) θα δώσει για μια ακόμη φορά την ευκαιρία στους πολίτες να διαμορφώσουν μια ολοκληρωμένη άποψη για την καθημερινότητα των τυφλών και των παραπληγικών. Σε αυτό, άτομα με αναπηρία και ειδικός επιστήμονας θα προσφέρουν στους συμμετέχοντες πλήθος ορθών πληροφοριών και απαντήσεων σε όλα τα ερωτήματα.

Πιο συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει τη γνωριμία με το σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών braille, τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή με αναγνώστη οθόνης, τη βάδιση με τη χρήση του λευκού μπαστουνιού, την κίνηση με τη χρήση αναπηρικού αμαξιδίου και ομιλία με εισηγήτρια την εργοθεραπεύτρια κ. Ελπίδα Κυριακίδου, με θέματα τη γλωσσική καθυστέρηση και τις πιθανές αιτίες που την προκαλούν, καθώς και τα οφέλη της πρώιμης παρέμβασης.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω τηλεφώνου στον αριθμό 6932312912 του προέδρου του σωματείου κ. Παναγιώτη Αλεξανδράκη.