Διάλεξη με θέμα “Πολιτισμός και Αξίες” στο Αμφιθέατρο Σπαντίδου

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 17.00′, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρο στο αμφιθέατρο Σπαντίδου στο Γεωργίτσι, θα δοθεί διάλεξη από τον ομότιμο καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτριο Ζ. Ανδριόπουλο, με θέμα “Πολιτισμός και αξίες”. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο κ. Ανδριόπουλος θα επισημάνει και θα αναλύσει ορισμένα από τα κύρια θέματα της πολιτισμικής προβληματικής. Μεταξύ άλλων, θα επισημάνει ορισμένες χρήσεις και κυρίως καταχρήσεις, ακούσιες και εκούσιες, των όρων “πολιτισμός” και “αξίες” ως κριτηρίων στα σύγχρονα πολιτιστικά δρώμενα.
Ειδικότερα, ο καθηγητής θα εστιάσει την ομιλία του σε ερωτήσεις όπως:
1. Τι είναι πολιτισμός; Είδη πολιτισμού και πολιτιστικά επίπεδα.
2. Τι είναι αξία (-ες); Είδη αξιών, ιεραρχική διαβάθμισή τους. Στατικές, αιώνιες ή μεταβαλλόμενες επιστήμες και συμβατικές. Ανακαλύπτονται ή επινοούνται;
3. Ο υμέναιος μεταξύ αξιών και πολιτισμού.

Σημειώνεται πως οι προσερχόμενοι από Αρκαδία, μετά την έξοδο Λογκανίκου θα πρέπει να διέλθουν από τα χωριά Λογκανίκος και Αγόριανη και να κατευθυνθούν προς την είσοδο Γεωργιτσίου, όπου ειδική σήμανση θα τους κατευθύνει στο χώρο του αμφιθεάτρου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 6986176574 ή να επικοινωνούν μέσω e-mail στη διεύθυνση nmpakis70@gmail.com.