Διάλογος του υπουργείου Τουρισμού με τις Περιφέρειες

synantisi

synantisi

Σε συνάντηση εργασίας της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Πάνου Λειβαδά με τους περιφερειάρχες της χώρας παραβρέθηκε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στη συνάντηση η υπουργός αναφέρθηκε στον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό για τον τουρισμό, ο οποίος πρέπει να έχει συγκεκριμένους και ξεκάθαρους στόχους, άξονες και δράσεις που θα αναδείξουν τη δύναμη της ελληνικής τουριστικής οικονομίας. Παράλληλα ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το υπουργείο, ζητώντας τη συνεργασία των Περιφερειών έτσι ώστε να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της καθεμιάς. Η κ. Κουντουρά ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Περιφερειών για τις πρόσφατες επαφές στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του υπουργείου για άνοιγμα σε νέες αγορές όπως η περιοχή της Μέσης Ανατολής, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Κίνας και της Ν. Κορέας, επισημαίνοντας την ανάγκη για εντονότερες δράσεις προβολής.

Η κ. Νικολάκου στην τοποθέτησή της έκανε εκτενή αναφορά στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσον αφορά στην τουριστική ανάπτυξη του προορισμού, καθώς και στις δράσεις εξωστρέφειας της Περιφέρειας, οι οποίες υποστήριξε πως ήδη έχουν μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα. Όπως άλλωστε αναφέρθηκε, τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του πρώτου πενταμήνου του 2015 κατέστησαν για μια ακόμη φορά το αεροδρόμιο της Καλαμάτας πρώτο στις αυξήσεις αφίξεων.

Η αντιπεριφερειάρχης ζήτησε απο τους εκπροσώπους του υπουργείου να συνεργαστούν με τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να διευθετηθούν σοβαρά ζητήματα που απαιτούν νομοθετικές ρυθμίσεις και άπτονται του τουρισμού, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ξεκάθαρο και ευέλικτο θεσμικό νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο θα επιφέρει ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον, αλλά και σύγχρονες υποδομές παροχής υψηλού επιπέδου τουριστικών υπηρεσιών.