Διάσχιση της κορυφογραμμής του Ταϋγέτου από τον ΕΟΣ

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πρόκειται να διασχίσει την κορυφογραμμή του Ταϋγέτου («Πενταδάχτυλος»), το σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουλίου.

Το Σάββατο οι συμμετέχοντες θα κινηθούν στη διαδρομή Αγία Παρασκευή – Κουφοβούνι – Γούπατα – Νεραϊδοβούνα – Κόζα – Τσάρκος, και την Κυριακή στη διαδρομή [Αναβρυτή – Λιβάδι –] Σπανακάκι – Σιδηρόκαστρο – Αθάνατη Ράχη – Προφήτης Ηλίας – Ορειβατικό Καταφύγιο – Πηγή Μαγγανιάρη.

Η διαδρομή, λόγω του πεδίου, των καιρικών συνθηκών και της πολύωρης διάρκειάς της, χαρακτηρίζεται ως μεγάλης δυσκολίας (βαθμός δυσκολίας Γ-Δ) και η διάρκειά της είναι περίπου 12 ώρες για το Σάββατο συν 13 ώρες για την Κυριακή. Λόγω ακριβώς αυτών των απαιτήσεων, απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή είναι η πολύ καλή φυσική κατάσταση και ανάλογη εμπειρία, ο κατάλληλος ορειβατικός εξοπλισμός (και εφόδια) και η προηγούμενη συνεννόηση με τους αρχηγούς-συντονιστές.

Περαιτέρω πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής δίνονται το αργότερο μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 30/6 από τους συντονιστές της εξόρμησης Πάνο Παππά (6945832701 – για την 1η ημέρα) και Σωτήρη Γραφάκο (6972030935) και Κώστα Λαγανά (6974098419 για τη 2η ημέρα).