Διήμερη εξόρμηση του ΕΟΣ στoν Πάρνωνα

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Σπάρτης πραγματοποιεί για τα μέλη του, διήμερη εξόρμηση στον Πάρνωνα, το Σάββατο και την Κυριακή 10 και 11 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, θα ακολουθηθεί η πορεία Βαμβακού-Καταφύγιο Πάρνωνα-Κορυφή Μεγάλη Τούρλα-Καταφύγιο Πάρνωνα-Βαμβακού, βαθμού δυσκολίας Β+ (μέτρια).

Το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ως εξής:
Συνάντηση το Σάββατο στη Βαμβακού (πλατεία) στις 17.30′ και αναχώρηση για καταφύγιο (πορεία 2 ωρών). Διανυκτέρευση στο καταφύγιο ή σε σκηνές για την καλύτερη προστασία. Αναχώρηση στις 5.30′ το πρωί της Κυριακής από το καταφύγιο για την κορυφή μέσω Ρούσας Πέτρας και επιστροφή στο καταφύγιο από το οροπέδιο μετά από 7 περίπου ώρες πορείας. Στη συνέχεια κατάβαση στη Βαμβακού πεζοπορικά (2 ώρες) ή με αγροτικό.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην Ντίνα Τυροβολά (6977285633) ή στον Νίκο Τσαρκαλή (6945103432) έως την Παρασκευή 9/7.

Η μετακίνηση θα γίνει με ίδια μέσα και πάντα τηρώντας τους υγειονομικούς κανονισμούς ατομικής προστασίας.

Απαραίτητα για τη συμμετοχή, πέραν των μέσων υγειονομικής προστασίας, η άριστη φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός για ορειβασία (ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, καπέλο, νερό, κλπ).