Διήμερο συνέδριο Παιδιατρικής στη Λακωνία

paidiatros

paidiatros

Η Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας (ΕΕΚΠΠΥ) ανακοίνωσε τη διοργάνωση του 27ου Συνεδρίου Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας, το οποίο φέτος θα λάβει χώρα στη Σπάρτη και τη Μονεμβάσια στις 9 και 10 Οκτωβρίου.

Για την οργάνωση του συνεδρίου συνεργάστηκαν το Κέντρο Έρευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας, οι Δήμοι Σπάρτης και Μονεμβασίας, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και το Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων και Βίας.

Στόχος είναι η προάσπιση και προαγωγή της υγείας του νεαρού πληθυσμού της χώρας με μεθόδους κοινωνικής ενεργοποίησης και κοινοτικής αλληλεγγύης. Το φετινό συνέδριο, με κεντρικό θέμα «Πόλη φιλική στο παιδί», διενεργείται στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος της Unicef με στόχο την ανάπτυξη ουσιαστικών προτάσεων για τη βελτίωση των φυσικών και αστικών δομών όπου ζουν και κινούνται οι νεαρές ομάδες πληθυσμού.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου καλύπτει σύγχρονες θεματικές ενότητες και διενεργείται με βιωματικά σεμινάρια, όπως οι δομές φροντίδας για την ενσωμάτωση πασχόντων από νευρολογικά νοσήματα – επιληψία, και η ανάπτυξη συμμαχιών για την αποθάρρυνση της χρήσης αλκοόλ, καθώς και ειδικές συνεδριάσεις προβληματισμού σε θέματα μάχιμης παιδιατρικής, όπως η αντίσταση στον εμβολιασμό και η διασύνδεση της νοσοκομειακής με τη γενική και κοινωνική παιδιατρική. Κεντρικός άξονας είναι η παρακολούθηση του εξαετούς πλάνου ανάπτυξης δράσεων στο πλαίσιο της Λευκής Βίβλου της Κοινωνικής Παιδιατρικής και η προσφορά βήματος σε νέους επιστήμονες που θα ανακοινώσουν πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες από όλη την Ελλάδα.