Διαβάσεις πεζών

γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος


Σε ποια πόλη της Ελλάδας χρειάζεται να “τειχιστούν” οι διαβάσεις με κολονάκια, προκειμένου να μην παρκάρουν πάνω τους οι απαίδευτοι και χωρίς κοινωνική συνείδηση πολίτες – οδηγοί;

Μπράβο στο νέο αρμόδιο αντιδήμαρχο Σπάρτης για την άμεση παρέμβαση σε ένα χρόνιο πρόβλημα της πόλης και… να μην πτοηθεί από τα “εξ αμάξης” που θα ακούσει. Άλλωστε, αυτή είναι η “πολιτική” εκείνων που θεωρούν την πόλη τσιφλίκι τους: Να εκφοβίζουν με την απειλή του πολιτικού κόστους και την προσπάθεια προσωπικής απαξίωσης τους εκάστοτε αρμοδίους, προκειμένου να εγκαταλείπουν ή να αναιρούν αποφάσεις, που θεωρούν ότι θίγουν την χωρίς όρια ανάρμοστη κοινωνική συμπεριφορά τους.

Κι επειδή γρήγορα τα κολονάκια θα “κατεδαφιστούν” σε “πονηρές” ώρες και με πονηρούς τρόπους, να έχει ο αντιδήμαρχος αποθηκεύσει ικανό αριθμό απ’ αυτά, ώστε , αμέσως, να τα αντικαθιστά, μέχρις ότου κάποιοι να το πάρουν απόφαση ότι πρέπει να σέβονται τις διαβάσεις και τα δικαιώματα των πεζών σ’ αυτήν την πόλη.

Κι ακόμα να αναπληρώσει ο αντιδήμαρχος όσα κολονάκια είχαν τοποθετηθεί από την προηγούμενη δημοτική σε ράμπες πεζοδρομίων και σε γωνίες κεντρικών δρόμων και, πια, δεν υπάρχουν .

Η μάχη της καθημερινότητας είναι μια μάχη μεγάλη και πρέπει να κερδηθεί.