Διαβούλευση Περιφέρειας – Επιμελητηρίων για το νέο ΕΣΠΑ

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι σύμμαχος των επιχειρήσεων στον στόχο να φθάσει το φυσικό αέριο σε Άργος, Ναύπλιο, Σπάρτη και Καλαμάτα” σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το νέο ΕΣΠΑ που είχε χθες Πέμπτη με τα Επιμελητήρια των πέντε περιφερειακών ενοτήτων.

Ο περιφερειάρχης είπε ότι έχει αποδυθεί σε αγώνα να φθάσει το φυσικό αέριο και στις παραπάνω πόλεις, όπως και στα υπόλοιπα αστικά της Περιφέρειας, καθώς αυτό αποτελεί εξαιρετικό συγκριτικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις. Για τον σκοπό αυτό, συνέχισε ο κ. Νίκας, “η Περιφέρεια έχει διασφαλίσει πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι προορίζονται αποκλειστικά για την κατασκευή δικτύου. Το συγκριτικό πλεονέκτημα του φυσικού αερίου πρέπει να το διαθέτουν και τα τέσσερα αυτά αστικά κέντρα” υπογράμμισε.

Περαιτέρω, ο περιφερειάρχης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι θα υπάρξει συνεργασία της Περιφέρειας με τα Επιμελητήρια για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων στο εμπορικό περίπτερό της, στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με οικονομική στήριξη που θα διαθέσει προς αυτές η Περιφέρεια. Διατύπωσε δε την εκτίμηση ότι από την πλευρά της Πελοποννήσου θα πρέπει να προβληθούν στη ΔΕΘ εξαγώγιμα προϊόντα, όπως κρασί, λάδι, καθώς και βιομηχανικά προϊόντα.