Διαδικτυακές ομιλίες διοργανώνει η μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης

Mitropoli Spartis

Σειρά διαδικτυακών ομιλιών πνευματικού και κατηχητικού περιεχομένου διοργανώνει η μητρόπολη Σπάρτης. Ομιλητές θα είναι κατά περίπτωση ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευστάθιος, οι ιεροκήρυκες και οι κήρυκες του θείου λόγου της ιεράς μητροπόλεως και άλλα πρόσωπα με πνευματική και επιστημονική κατάρτιση.

Οι ομιλίες θα γίνονται κάθε Κυριακή στις 7.00′ το απόγευμα ζωντανά μέσω διαδικτύου στην πλατφόρμα ZOOM. Κατά την διάρκειά τους θα υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης έγγραφων ερωτήσεων επί του θέματος. Μετά το πέρας της ομιλίας θα δίνονται οι ανάλογες απαντήσεις.

Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο email: kyklosimspartis@outlook.com, ή στο τηλέφωνο 6947965170. Στο μήνυμα θα πρέπει να περιέχονται:

α) ονοματεπώνυμο
β) έτος γεννήσεως
γ) τόπος κατοικίας-ενορία
δ) ιδιότητα (προαιρετικά, πχ ιερέας/κατηχητής/ιδ. υπάλληλος κλπ)
ε) διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αριθμός κινητού τηλεφώνου για αποστολή των συνδέσμων συμμετοχής στην τηλεσυνάντηση.

Σε απάντηση της αιτήσεως, ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει ηλεκτρονικά τους συνδέσμους συμμετοχής των ομιλιών του τρέχοντος μηνός.

Η έναρξη θα γίνει την προσεχή Κυριακή 20 Δεκεμβρίου με γενικό θέμα “Προετοιμασία της του Χριστού Γεννήσεως”. Ομιλητές θα είναι οι:

– Χρήστος Καρύδης, επίκουρος καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου, διευθυντής σχολής Αγιογραφίας “Φώτης Κόντογλου” ΙΜΜΣ, με θέμα “Η εικονογραφική απεικόνιση της γεννήσεως του Χριστού”,

– Παναγιώτης Χρόνης, μουσικολόγος, διευθυντής σχολής Βυζαντινής Μουσικής “Πέτρος ο Λακεδαιμόνιος” ΙΜΜΣ, με θέμα “Σχόλια και υμνολογικές προσεγγίσεις σε Τροπάρια του Όρθρου της εορτής των Χριστουγέννων”.