Διαδραστικό εργαστήρι για παιδαγωγούς στο Μουσείο Ελιάς

Την Τετάρτη 25 Απριλίου θα διεξαχθεί στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού διαδραστικό εργαστήρι με τίτλο «Τεχνικές θεάτρου στη σχολική τάξη: Φωνή, σώμα, λόγος ΙΙ». Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και σε φοιτητές παιδαγωγικών σχολών. Πρόκειται για συνέχεια και επέκταση ανάλογου σεμιναρίου του περασμένου Ιανουαρίου (λειτουργεί ωστόσο αυτοτελώς, ώστε η παρακολούθηση του προηγουμένου να μην αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής σε αυτό).

Η θεατρολόγος Σοφία Καραγιάννη αξιοποιεί τα εκφραστικά μέσα του εκπαιδευτικού (φωνή, σώμα, λόγος), αναδεικνύοντάς τα σε σημαντικά εργαλεία διδασκαλίας. Το σεμινάριο παρέχει πρακτικές οδηγίες και ασκήσεις για τη φωνητική αγωγή, τη στάση του σώματος και τον ρυθμό του λόγου στη σχολική τάξη. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Το εργαστήριο, που θα ξεκινήσει στις 6.00′ μμ, θα έχει δίωρη διάρκεια. Είναι δωρεάν, με απαραίτητη ωστόσο τη δήλωση συμμετοχής. Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με το μουσείο στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10.00′ – 18.00′).