Διακοπή του δικτύου 5G για λόγους υγείας αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας

Την διακοπή του δικτύου 5G στις 31 Δεκεμβρίου για λόγους υγείας, αποφάσισε χθες το δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας με ψήφους 16 υπέρ και 13 κατά.

Τη διακοπή του συμφωνητικού συνεργασίας μεταξύ του δήμου Καλαμάτας και γνωστής εταιρείας, για το πιλοτικό δίκτυο 5G, ζήτησαν οι περισσότερες παρατάξεις των μειοψηφιών. Συγκεκριμένα, ζήτησαν τη διακοπή του συμφωνητικού και τη μη περαιτέρω επέκτασή του, “έως ότου η εν λόγω 5G τεχνολογία περάσει από το πειραματικό στάδιο στο στάδιο της ολοκληρωμένης εφαρμογής και με την προϋπόθεση της έγκρισης και επιστημονικής πιστοποίησής της από ανεξάρτητους δημόσιους φορείς”.

Στο κείμενο της εισήγησης αναφερόταν ότι η (προηγούμενη) δημοτική αρχή προχώρησε στην υπογραφή δύο συμφωνητικών το 2018 και το 2019, “τη στιγμή που η 5G τεχνολογία βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και δεν είναι ώριμη”. Και εισηγούνται τη διακοπή, “δεδομένης της εκτεταμένης πλέον αντίδρασης των δημοτών της Καλαμάτας και της ηχηρής αντίθεσής τους στην πιλοτική αυτή εφαρμογή 5G τεχνολογίας στην πόλη τους, προκειμένου να διακοπεί το εν λόγω πρόγραμμα και της κατόπιν τούτων υποχρέωσης ημών ως δημοτικών συμβούλων να σεβόμαστε τις ανησυχίες και να προασπίζουμε τα συμφέροντα των δημοτών μας, με γνώμονα πάντα το κοινό καλό και το δημόσιο συμφέρον, αλλά και με βάση την αρχή της νομιμότητας της διοίκησης”.

πηγή: www.eleftheriaonline.gr