Διακρίθηκε η ιστοσελίδα του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης

istoselida 4ou Gymnasiou Spartis

istoselida 4ou Gymnasiou Spartis

Το δεύτερο βραβείο στον 7ο διαγωνισμό εκπαιδευτικών διαδικτυακών τόπων στην κατηγορία των γυμνασίων έλαβε η ιστοσελίδα του 4ου γυμνασίου Σπάρτης «Γιάννης Ρίτσος». Η σελίδα σχεδιάστηκε και αναμορφώθηκε κατά το σχολικό έτος 2012-13 από τον καθηγητή πληροφορικής κ. Απόστολο Καφετζή. Τη διαχείρισή και ενημέρωσή της ανέλαβε στη συνέχεια και μέχρι σήμερα ο φιλόλογος κ. Ιωάννης Κονδυλόπουλος.

Στην κατηγορία που διαγωνίστηκε ο εκπαιδευτικός ιστότοπος του 4ου γυμνασίου Σπάρτης συμμετείχαν 80 ιστότοποι από όλη την Ελλάδα, που αξιολογήθηκαν από τους ίδιους τους συμμετέχοντες και από ειδικούς αξιολογητές σε τρεις φάσεις. Η ιστοσελίδα κατέκτησε το δεύτερο βραβείο συγκεντρώνοντας 84 βαθμούς, έναν λιγότερο από την ιστοσελίδα του γυμνασίου Αντίκυρας, που πρώτευσε. Η επιτροπή επεσήμανε ότι «μεγάλος αριθμός υποψηφιοτήτων παρουσίασε εξαιρετική ποιότητα, όπως επιβεβαιώθηκε και από τις υψηλές βαθμολογίες».

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Θεόδωρος Καρράς εξέφρασε τα συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και, φυσικά, σε όλους/-ες τους μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικούς που με τις εργασίες και αναρτήσεις τους βοήθησαν, ώστε να αποτελεί ο ιστότοπος του σχολείου ένα ανοιχτό παράθυρο προς όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.