Διαμαρτυρία για τον παραγκωνισμό του Γυθείου

Pandis limani Gytheioy

Pandis limani Gytheioy

Επιστολή προς το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Κωνσταντίνος Πανδής, διαμαρτυρόμενος για την άδικη απουσία του λιμανιού του Γυθείου από τον εθνικό χωροταξικό σχεδιασμό για τον τουρισμό και ειδικότερα τον τουρισμό κρουαζιέρας.

Επιχειρηματολογώντας ο πρόεδρος, αναφέρει αφενός πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εντάξει την επέκταση του λιμανιού στο ΕΣΠΑ και το κατασκευάζει ήδη με γοργούς ρυθμούς ώστε σύντομα να εξυπηρετεί μεγάλα κρουζιερόπλοια, αφετέρου πως οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο Γύθειο ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αναδεικνύοντας το εν λόγω λιμάνι πρώτο στην περιφέρεια αλλά και στα πρώτα σε πανελλαδικό επίπεδο στον τουρισμό κρουαζιέρας.

“Με δεδομένα τα ανωτέρω δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για τον τρόπο και τα στοιχεία βάσει των οποίων οι συντάκτες του χωροταξικού σχεδιασμού σχεδιάζουν και διαμορφώνουν σε εθνικό επίπεδο μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για τον τουρισμό και την ανάπτυξη γενικότερα”, αναφέρει ο κ. Πανδής, δηλώνοντας πως αναμένει τις ενέργειες του υπουργείου και διορθωτικές παρεμβάσεις σχετικά με την παράλειψη αυτή.