Διαμαρτυρία προσφύγων στο Sparta Inn

φωτογραφία αρχείου

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης πρόσφυγες – μετανάστες που φιλοξενούνται στο Sparta Inn. Υπενθυμίζεται ότι το ξενοδοχείο βρίσκεται από τις 31/12 σε δεκατετραήμερη καραντίνα μετά τον εντοπισμό δεκαεπτά κρουσμάτων κορωνοϊού.

Οι πρόσφυγες υποστηρίζουν πως κανείς δεν ενδιαφέρεται κι ότι ενώ βρίσκονται σε καραντίνα, κανένας δεν φρόντισε να τους προμηθεύσει με φάρμακα ή αγαθά πρώτης ανάγκης, όπως πάνες για τα μωρά κλπ. Με συνθήματα όπως “θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά”, “θέλουμε οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι να μας ακούσουν” ζητούν την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου να βγάλουν τις απαραίτητες κάρτες διαμονής και τα ταξιδιωτικά έγγραφα για να καταφέρουν να αναχωρήσουν για τις χώρες προορισμού τους.

Στο σημείο βρέθηκε ο δήμαρχος και αντιδήμαρχοι Σπάρτης. Ο κ. Δούκας τούς ζήτησε να τηρήσουν τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, για να μην υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά του ιού και δήλωσε πως θα επικοινωνήσει με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για να ενημερωθεί και να ζητήσει επίσπευση των διαδικασιών.