Διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε 278 οικογένειες του δήμου Σπάρτης

Στο πλαίσιο του κοινωνικού του έργου και της στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ο δήμος Σπάρτης και το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού διένειμαν τη Δευτέρα και την Τρίτη, 4 και 5 Μαρτίου, στο κοινωνικό παντοπωλείο, προϊόντα σίτισης και βασικής υλικής συνδρομής σε ωφελούμενους του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Πιο αναλυτικά, σε περίπου 278 οικογένειες διατέθηκαν 661 τεμάχια ελαιολάδου του ενός λίτρου, 860 νωπά συσκευασμένα κοτόπουλα, 369 υγρά πιάτων, 369 σαμπουάν, 369 σκόνες πλυντηρίου, 369 υγρά γενικής χρήσης, 369 οδοντόβουρτσες, 27 συσκευασίες με βρεφικές πάνες και 51 με μωρομάντιλα.

Υπενθυμίζεται ότι ωφελούμενοι είναι αποκλειστικά δικαιούχοι του ΚΕΑ οι οποίοι στην αίτησή τους έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα διανομών ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς Απόρους). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται μέσω κοινωνικών συμπράξεων και οι ωφελούμενοι επιλέγονται με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής.