Διασώστες του ΕΚΑΒ Μολάων επανέφεραν στη ζωή 58χρονο με ανακοπή

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα www.ekabnews.gr, το περασμένο Σάββατο 17/2 το πλήρωμα του τομέα ΕΚΑΒ Μολάων δέχθηκε κλήση για περιστατικό 58χρονου άνδρα με έντονο πόνο στο στήθος.

Ο άνθρωπος βρισκόταν σε χωράφι και εκτελούσε αγροτικές εργασίες. Το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο με πολύ μεγάλη δυσκολία λόγω του δύσβατου της περιοχής. Ενώ οι διασώστες προσπαθούσαν να τον μεταφέρουν στο ασθενοφόρο, ο ασθενής υπέστη καρδιακή ανακοπή. Αμέσως ξεκίνησε η εφαρμογή του πρωτοκόλλου ΚΑΡΠΑ. Ο 58χρονος μετά την απινίδωση που δέχθηκε απέκτησε αυτόματη αναπνοή και επανήλθε. Κατά τη διάρκεια της διακομιδής του στο νοσοκομείο Μολάων δόθηκε και δεύτερη απινίδωση.

Ο 58χρονος παραδόθηκε τελικά στο τμήμα επειγόντων περιστατικών όπου σταθεροποιήθηκε και στη συνέχεια διακομίσθηκε σε αθηναϊκό νοσοκομείο για περαιτέρω αντιμετώπιση.

Όπως συνεχίζει το δημοσίευμα, “αξίζει να αναφέρουμε ότι ο τομέας ΕΚΑΒ Μολάων έχει πολλές κενές βάρδιες, καθώς σήμερα εργάζονται μόνο τρεις διασώστες. Κάποιες βάρδιες καλύπτονται από το κέντρο υγείας και για τις υπόλοιπες το πλησιέστερο ασθενοφόρο ξεκινάει από τη Σπάρτη!”.

πηγή: ekabnews.gr