ΦΟΔΣΑ: Θετικές οι εξελίξεις αλλά…

aporrimmata

aporrimmata

Θετικές χαρακτηρίζει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια, με την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις μονάδες διαχείρισης, από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Ωστόσο ζητά διευκρινίσεις για μείζονα ζητήματα του διαγωνισμού.

Κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής του επιτροπής για το θέμα αυτό, ο ΦΟΔΣΑ έκανε λόγο για ουσιαστικό αποκλεισμό των δήμων και των δημάρχων από τις μέχρι τώρα διαδικασίες, που πρέπει άμεσα να σταματήσει, αφού, όπως επισημαίνεται, “το κόστος θα κληθούν να πληρώσουν οι δήμοι και οι δημότες τους”.

Οι δήμαρχοι ζητούν “άμεση διευκρίνιση για μείζονα ζητήματα του διαγωνισμού, όπως το κόστος διαχείρισης ανά τόνο, το κόστος μεταφοράς ανά τόνο, ο προσδιορισμός της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας και ο επιμερισμός της ανά δήμο, τα κριτήρια προσδιορισμού της εγγυημένης ποσότητας, τη σχέση της λειτουργίας των μονάδων με τα υπάρχοντα συστήματα ανακύκλωσης”.

(με πληροφορίες από aftodioikisi.gr)