Διαχείριση απορριμμάτων: Συνέντευξη Τατούλη για την ένταξη στο ΕΣΠΑ

synenteyxi

synenteyxi

Έκτακτη συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Τετάρτη ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, κατά την οποία χαρακτήρισε “ως την πιο σημαντική και ιστορική μέρα για την Πελοπόννησο την ένταξη του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ ως μεγάλο έργο στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου με 68,5 εκατομμύρια ευρώ”.

“Από όλα τα αντίστοιχα έργα που βρίσκονταν σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, μόνο αυτό της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν αποκλείστηκε και εντάχθηκε ομαλά στο ΕΣΠΑ”, τόνισε ο κ. Τατούλης, ανακοινώνοντας επίσης ότι η σύμβαση του έργου έχει ήδη διαβιβαστεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να ελεγχθεί. Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι θα έχει υπογραφεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2015, “ώστε μέχρι το τέλος του 2015 να είναι έτοιμη η δομή της ολοκληρωμένης διαχείρισης, όπως είχαμε εξαρχής δεσμευτεί”.

Ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ακόμη ότι έχει ήδη υπογραφεί η έγκριση δημοπράτησης του έργου της αποκατάστασης των 78 ΧΑΔΑ, συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ, και ότι αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι τρεις ΧΑΔΑ.

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου κέρδισε επενδύσεις 100 εκατομμυρίων ευρώ, πέραν του αρχικού της προγράμματος”, σημείωσε επίσης κ. Τατούλης. Ανακοίνωσε τέλος την υπογραφή της προέγκρισης δημοπράτησης του έργου Ρωμανός – Γαργαλιάνοι και χαρακτήρισε την ολοκλήρωση των έργων αυτών δείγμα συνέπειας και αξιοπιστίας προς τους πολίτες, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι “η Περιφέρεια Πελοποννήσου προηγείται σε σχέση με τις λοιπές Περιφέρειες της χώρας”.