Τατούλης κατά δημάρχων για τα απορρίμματα

Tatoulis

Tatoulis

Kατά τη συζήτηση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου για τη μεταβατική λύση διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου Τρίπολης, ο περιφερειάρχης εξαπέλυσε βέλη προς την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση για το ζήτημα των σκουπιδιών.

Σχολιάζοντας λοιπόν τη στάση δημοτικών αρχών σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι αυτές δεν έλυσαν όλα αυτά τα χρόνια το πρόβλημα, αντίθετα, όπως υποστήριξε, δημιούργησαν πολλά περιβαλλοντικά προβλήματα σε ρέματα, δάση και βουνά.

«Από την πρώτη στιγμή τόνισα την ανάγκη εφαρμογής του μόνου νόμιμου κανόνα, του ΠΕΣΔΑ, αλλά καμία δημοτική αρχή δεν το έκανε. Ούτε τα στοιχειώδη δεν έκαναν. Όταν μάλιστα επιβλήθηκαν τα πρόστιμα, είπαν ότι φταίει η Περιφέρεια γιατί δεν έχει ολοκληρώσει το έργο. Τώρα πάλι λένε ότι θέλουν να πάρουν τη διαχείριση των απορριμμάτων, αφού βέβαια τους έταξε ο υπουργός χρήματα. Γι’ αυτό αντέδρασαν τώρα, γιατί νόμισαν ότι θα διαχειριστούν χρήματα. Διαχειρίστηκαν και στο παρελθόν χρήματα, αλλά δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Τώρα πάλι κατάλαβαν ότι ήταν ψέματα ότι θα μπορούσαν να πάρουν τα χρήματα του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης, όπως τους υποσχέθηκε ο κ. υπουργός. Ήταν ξεκάθαρα πολιτική απάτη», ανέφερε ο περιφερειάρχης.

Υποστήριξε επίσης πως «η πολιτική της ανακύκλωσης δεν έχει καμία σχέση με την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, ευθύνη που ανήκει στις δημοτικές αρχές, οι οποίες δήλωσαν την αδυναμία τους, και γι’ αυτό ο ΦΟΔΣΑ έδωσε το δικαίωμα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση να μας δώσει την αρμοδιότητα. Εμείς ήμασταν πρόθυμοι να αναλάβουμε αυτή την ευθύνη, είχαμε σχέδιο για τον τρόπο, και μάλιστα ανοίξαμε νέους δρόμους, όπως με την ιδιωτική χωροθέτηση».