Διαχείριση απορριμμάτων: Το “πόρτα – πόρτα” επεκτείνεται και σε άλλη περιοχή της Σπάρτης

Με στόχο να αποτελέσει πρότυπο στην ανακύκλωση, την αξιοποίηση και την εκ νέου χρήση υλικών, ο δήμος Σπάρτης συνεχίζει την υλοποίηση του νέου προγράμματος διαχείρισης στερεών απορριμμάτων (διαλογή στην πηγή, αποκομιδή πόρτα – πόρτα).

Σε πρώτη φάση μοιράστηκαν τρεις κάδοι (για χαρτί, πλαστικό και οργανικά) σε οικίες και καταστήματα στο κέντρο της πόλης, καθώς και ενημερωτικό έντυπο με οδηγίες, πρακτικές συμβουλές και ωράρια αποκομιδής.
Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε με τη συμμετοχή και τη συνεργασία των πολιτών στην οδό Κων/νου Παλαιολόγου και θα συνεχιστεί με την απόσυρση των μπλε και πράσινων κάδων από την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Κ. Παλαιολόγου, Όθωνος Αμαλίας, Λεωνίδου και Λυκούργου.
Επίσης, έχουν τοποθετηθεί κάδοι σε κοινόχρηστη χρήση για χαρτί, πλαστικό και οργανικά απορρίμματα στην οδό Τριακοσίων (στάδιο Σπάρτης), στη συμβολή Ευαγγελιστρίας και Γκορτσολόγου και επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως.
Τέλος, σε όλα τα παραπάνω σημεία τοποθετήθηκαν και κάδοι σε μορφή κώδωνα μπλε χρώματος, για τη ρίψη γυάλινων και σιδηρούχων συσκευασιών και αλουμινίων.