Διείσδυση του αθλήματος του προσανατολισμού (orienteering) και στη Λακωνία

Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου έγινε παρουσίαση για το άθλημα του προσανατολισμού (orienteering) από τον γραμματέα Μ. Σαββίδη και τον εκπαιδευτή Χρήστο Αλειφέρη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Προσανατολισμού (ΚΟΜΟΑΑΠ) στο τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη.

Παρευρέθησαν καθηγητές, φοιτητές, γυμναστές, δάσκαλοι και εκπρόσωποι ορειβατικών συλλόγων. Η προβολή του αθλήματος έγινε στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που υπεγράφη τον Οκτώβριο 2015 μεταξύ της ΚΟΜΟΑΑΠ και του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης.

Μετά την εκδήλωση αποφασίστηκε η οργάνωση και διεξαγωγή πιλοτικού αγώνα προσανατολισμού, με σκοπό τη διάδοση του αθλήματος και στα σχολεία. Ο χάρτης του άλσους Γουδέ, στα δυτικά της πόλης, ετοιμάστηκε από την ΚΟΜΟΑΑΠ και από τις 14 έως τις 17 Απριλίου ο εκπαιδευτής κ. Αλειφέρης, με τη βοήθεια δασκάλων και εκπροσώπου του ΕΟΣ, οργάνωσε το εργαστήρι/πιλοτικό αγώνα στο πάρκο. Παρευρέθησαν πάνω από 150 παιδιά από διάφορα σχολεία της πόλης. Ένα δεύτερο εργαστήρι προσανατολισμού θα γίνει πάλι στο πάρκο Γουδέ τις 10 Μαΐου με τη συμμετοχή φοιτητών του ΤΟΔΑ.

Για την αποτελεσματικότερη διάδοση του αθλήματος, ένας δεύτερος χάρτης της Αρεόπολης (Μέσα Μάνης) έχει ολοκληρωθεί, και το απόγευμα του Σαββάτου 7 Μαΐου θα γίνει αγώνας προσανατολισμού. Τρίτος χάρτης, αυτός του Καστορείου, θα είναι έτοιμος πριν το τέλος του έτους, για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή.

xartisathlima prosanatolismou (orienteering) (1) athlima prosanatolismou (orienteering) (2) athlima prosanatolismou (orienteering) (4) athlima prosanatolismou (orienteering) (5)