Η εταιρία οργάνωσης υπαίθριων δραστηριοτήτων αναψυχής και αθλητικών event Webuild, σε συνεργασία με το Ηospitality and Entertainment group byPeterandPauls, την υποστήριξη και πιστοποίηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI) και την αιγίδα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και του τμήματος Διαχείρισης και Οργάνωσης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνει την 1η και 2 Ιουλίου με έδρα τη Σπάρτη τους αγώνες Sparti MTB Races XCO – Category C2 & C3 UCI.

Οι αγώνες είναι ενταγμένοι στο αγωνιστικό καλεντάρι της UCI, διοργανώνονται σύμφωνα με τους κανονισμούς της και περιλαμβάνουν τις κατηγορίες Elite Men, Elite Women, Junior Men, Junior Women. Θα υπάρξει βαθμολογική κατάταξη, βάσει της οποίας προβλέπονται χρηματικά έπαθλα για τους νικητές. Επίσης, οι αγώνες αυτοί θα αποτελέσουν κριτήριο επιλογής ελλήνων αθλητών για τις εθνικές ομάδες Ορεινής Ποδηλασίας.

Οι Sparti MTB Races XCO θα διεξαχθούν στην περιοχή της Ποταμιάς (23 χλμ από τη Σπάρτη) στους πρόποδες του Ταϋγέτου και συγκεκριμένα σε μια μοναδικής φυσικής ομορφιάς τοποθεσία, στην οποία θα δημιουργηθεί από το hospitality and entertainment group byPeterandPauls το πρώτο στην Ελλάδα σύνθετο τουριστικό κατάλυμα με προσανατολισμό το ευ ζην και την ευεξία μέσα από τη φυσική δραστηριότητα.

Παράλληλα με τους δύο διεθνείς αγώνες, θα πραγματοποιηθεί διασυλλογικός αγώνας ορεινής ποδηλασίας από τον Σπαρτιατικό, ενταγμένος στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Στην περιοχή αναμένονται το διήμερο πάνω από 200 αθλητές με τους συνοδούς τους από Ελλάδα και εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης, καθώς και τη σελίδα του αγώνα στο Facebook.