Διθύραμβοι για τη Λακωνία στον αυστριακό τύπο

vraxos Monemvasias

vraxos Monemvasias

Το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού της Αυστρίας απέστειλε στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας τις δημοσιεύσεις άρθρων και αφιερωμάτων στον τύπο και στα περιοδικά τουρισμού που έκαναν αυστριακοί δημοσιογράφοι οι οποίοι συμμετείχαν στο ταξίδι εξοικείωσης με τον τόπο μας τον περασμένο Μάιο. Την πρωτοβουλία και ευθύνη της διοργάνωσης είχε η ΠΕ Λακωνίας.

Οι δημοσιεύσεις προβάλλουν τη Λακωνία με καταπληκτικό τρόπο και παρουσιάζουν τα αξιοθέατα που διαθέτει, τη μεγάλη ιστορία της, τη διαφύλαξη της τουριστικής αγνότητας και τις γαστρονομικές της ιδιαιτερότητες.

Η αντιπεριφερειάρχης κ. Τζανετέα δήλωσε ότι “η Περιφέρεια Πελοποννήσου σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί ολοκληρωμένες δράσεις παρουσίασης της Λακωνίας μέσω ταξιδιών εξοικείωσης σε δημοσιογράφους και tour operators του εξωτερικού, διαμορφωτών της κοινής γνώμης, τουριστικών διάμεσων και επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου της ημεδαπής και αλλοδαπής (ενδεικτικά αναφέρονται από Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, σκανδιναβικές χώρες, Παρίσι, Ρωσία, Βιέννη, Πολωνία κ.ά.), με στόχο τη γνωριμία και προβολή των τουριστικών μας προορισμών. Ευελπιστούμε ότι αυτή η πρωτοβουλία της ΠΕ, που θα ακολουθηθεί και από άλλες παρόμοιες δράσεις (έχει πραγματοποιηθεί αντίστοιχο ταξίδι και με ιάπωνες δημοσιογράφους), θα έχει απτά αποτελέσματα ήδη από τη φετινή τουριστική σεζόν”.