Δικαίωση για τους σχολικούς φύλακες Δήμου Σπάρτης

sxolikoi fylakes

sxolikoi fylakes

Κοινοποιήθηκε κι επίσημα στο δήμο Σπάρτης, την Τρίτη 16/9, η απόφαση του Πρωτοδικείου της πόλης. Αφού εξέτασε σε βάθος όλη τη δικογραφία της κύριας αγωγής, η οποία εκδικάστηκε στις 9/5/2014, η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη έκρινε:

– Αντισυνταγματική την κατάργηση των θέσεων, διότι θίγονται καίρια άρθρα στο ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο, πλήττεται στον πυρήνα του το Σύνταγμα της Ελλάδας, προσβάλλοντας τις αρχές της ισότητας, της αξιοκρατίας, της αναλογικότητας και της διοικητικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

– Άκυρη τη διαθεσιμότητα.

– Νόμιμη, αναγκαία και απαραίτητη την εργασία όλων των σχολικών φυλάκων και την παρουσία τους στα σχολικά κτίρια του δήμου.

– Υποχρεώνει το δήμο να συνεχίσει να αποδέχεται τις υπηρεσίες των εργαζομένων, με τους ίδιους όρους και με τις πλήρεις αποδοχές τους, όπως ίσχυαν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα στις 23/7/2013.

Σχετικά με την παραπάνω απόφαση, ο Σύλλογος Φυλάκων Σχολικών Κτιρίων Δήμου Σπάρτης δηλώνει:

“Ευχαριστούμε

Την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη που επάξια εκπροσωπείται από τους έντιμους κι έμπειρους δικαστές του Πρωτοδικείου Σπάρτης

Τον δικηγόρο μας κ. Χαράλαμπο Μπουκουβάλα και τους συνεργάτες του από την Αθήνα, τη δικηγόρο μας κ. Κατερίνα Σάλαρη για τη συνεργασία και συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα μας

Το πρώην δημοτικό συμβούλιο για τις ομόφωνες αποφάσεις του υπέρ της εργασίας μας και τον πρώην δήμαρχο κ. Σταύρο Αργειτάκο για τη φυσική του παρουσία και μαρτυρία ενώπιον των δικαστών

Όλους τους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς και τη σχολική κοινότητα, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, όλους τους δημοτικούς, δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους για τη στήριξη τους

Τη νέα δημοτική αρχή και τον νυν δήμαρχο κ. Βαγγέλη Βαλιώτη, ο οποίος στηρίζει τους εργαζόμενους, κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις του για «οργάνωση, διαφάνεια, νομιμότητα», τοποθετώντας όλους τους σχολικούς φύλακες στις νόμιμες θέσεις για τις οποίες προσληφθήκαμε, προστατεύοντας τη δημοτική περιουσία, συμβάλλοντας στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων, θωρακίζοντας την ασφάλεια των μαθητών και δημιουργώντας το αίσθημα σιγουριάς στους δημότες της Σπάρτης!

Ευχόμαστε σε όλες τις μαθήτριες, σε όλους τους μαθητές, καλή και δημιουργική σχολική χρονιά και στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, καλή δύναμη!”.