Διοικείτε τουριστικές μονάδες; Ευκαιρία για εκπαίδευση στην Τοσκάνη!

Το Επιμελητήριο Λακωνίας υλοποιεί νέο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με τίτλο “Λακωνικό Αγροτουριστικό Σχέδιο”, για την ανάπτυξη ενός αγροτουριστικού μοντέλου της περιοχής μας. Το πρόγραμμα διαρκεί δύο εβδομάδες και θα υλοποιηθεί στην Τοσκάνη της Ιταλίας, με συμμετοχή έως και 14 ατόμων.

Ποιος είναι ο στόχος του σχεδίου;

Η μεταφορά γνώσης και εμπειρίας από αγροτουριστικές μονάδες στο εξωτερικό σε τουριστικές μονάδες της λακωνικής περιοχής, για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Σε ποιους απευθύνεται;

Σε ιδιοκτήτες και στελέχη διοίκησης τουριστικών μονάδων (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ) με δραστηριότητα στη Λακωνία.

Πώς θα ωφεληθούν οι συμμετέχοντες;

Θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να κάνουν επισκέψεις μελέτης για ένα διάστημα δύο εβδομάδων στον Νο1 παγκοσμίως αγροτουριστικό προορισμό, την Τοσκάνη!

Τι δεξιότητες θα αποκτήσουν οι συμμετέχοντες;

Στόχος είναι η απόκτηση από τους συμμετέχοντες μιας σειράς δεξιοτήτων που θα επιτρέψουν τη μετάβαση από το κλασσικό τουριστικό μοντέλο στον εναλλακτικό τουρισμό και συγκεκριμένα στον αγροτουρισμό. Οι εκπαιδευόμενοι θα εξοικειωθούν με το προφίλ του τουρίστα αγροτουρισμού, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του και να παρέχουν υπηρεσίες οι οποίες προβάλλουν την ενιαία ταυτότητα του τόπου, που αποτελείται από τον τουρισμό, την αγροτική παραγωγή και την φύση. Αλλες δεξιότητες αφορούν στην εύρεση αγορών με ενδιαφέρον στον αγροτουρισμό, την εισαγωγή των τουριστών στη λακωνική ύπαιθρο, τη χρήση ξένων γλωσσών με επαγγελματικούς – τεχνικούς όρους κ.ά.

Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα για τη Λακωνία;

Η ώθηση του ελληνικού τουρισμού, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο χειμερινός τουρισμός και ο εναλλακτικός τουρισμός σε ορεινές περιοχές του νομού.
Πότε θα υλοποιηθεί;

Η κατάρτιση στην Ιταλία θα γίνει 3 με 18 Απριλίου 2016.

Πώς μπορώ να μάθω περισσότερα;

Επισκεφθείτε τη σελίδα του προγράμματος και κάντε αίτηση έως τις 10 Ιανουαρίου 2016. Το σχέδιο υλοποιείται από τo Επιμελητήριο Λακωνίας με υπεύθυνη την κ. Ελένη Γκαραβέλη, τηλέφωνο 27330 22279, εσ. 25 και email project@lcci.gr.