Διοικητήριο: Ενημέρωση για τη σημασία της εξοικονόμησης ενέργειας

imerida

imerida

Το σύμφωνο των δημάρχων και τα οφέλη του για τους πολίτες” ήταν το θέμα ημερίδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα (21/10) στο διοικητήριο, σε συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και του aftodioikisi.gr. Βασικός στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση για το εν λόγω σύμφωνο, το οποίο αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με σκοπό την ενεργό συμμετοχή των τοπικών αρχών και των πολιτών στη διαμόρφωση και εφαρμογή πολιτικών και δράσεων που σχετίζονται με τη βιώσιμη ενέργεια.

Έγιναν εισηγήσεις για τα περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη από την εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ παρουσιάστηκαν οι μέχρι τώρα ενέργειες της Περιφέρειας και των δήμων της Λακωνίας που έχουν γίνει για το σκοπό αυτό.

Στην ημερίδα συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα, οι δήμαρχοι Σπάρτης, Ευρώτα και Ελαφονήσου κ.κ. Βαλιώτης, Γρυπιώτης και Λιάρος, ο αντιδήμαρχος Μονεμβασίας κ. Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, η αντιδήμαρχος Ελαφονήσου κ. Ευσταθία Λιάρου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Σαρρής, Γιάννης Τζεφεράκος και Γιάννης Μπουκουβάλας, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Γεώργιος Παπαδάκος, καθώς επίσης και μαθητές του ΕΠΑΛ Σπάρτης και του 4ου Γυμνασίου “Γιάννης Ρίτσος”.

imerida 2

Η αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία της ευρωπαϊκής αυτής πρωτοβουλίας, δεδομένου ότι η συμμετοχή των τοπικών αρχών, των επιμελητηρίων και άλλων συλλογικών οργάνων σε τέτοιου είδους δράσεις συμβάλλουν αποφασιστικά στη μείωση των ενεργειακών απαιτήσεων και κατ΄ επέκταση στην προστασία του περιβάλλοντος.