Διοικητήριο: Σύσκεψη για τη δακοκτονία

Σύσκεψη στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη κ. Τζανετέα, παρουσία και του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου κ. Στρατηγάκου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, με θέμα την πορεία του προγράμματος δακοκτονίας 2017.

Υπηρεσιακοί παράγοντες ενημέρωσαν για την πορεία του διαγωνισμού παγιδοθεσίας και ανάδειξης εργολάβων δολωματικών ψεκασμών, ενώ δόθηκε και το χρονοδιάγραμμα κατάθεσης προσφορών και διενέργειας διαγωνισμών. Εκτιμάται ότι στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα υπάρξουν προσωρινοί μειοδότες.

Σε σχέση με το πρόβλημα που είχε προκύψει στην περιοχή Ασωπού – Παπαδιανίκων – Φοινικίου, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Λακωνίας διαβεβαιώνει ότι τα στοιχεία αντλήθηκαν με βάση το ελαιοκομικό μητρώο και τις δηλώσεις των παραγωγών στον ΟΠΕΚΕΠΕ, υποστηρίζοντας ότι συνολικά δεν υπάρχει ουσιαστική μείωση. “Η περιφερειακή ενότητα Λακωνίας, σε συνεργασία με το δήμο Μονεμβασίας και τον συνεταιρισμό Παπαδιανίκων, θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα συνεργασίας, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα για τους ελαιοπαραγωγούς κανενός εκ των τριών κοινοτήτων” σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της αντιπεριφερειάρχη.

 

Δείτε σχετικά: Τριχείλης για δακοκτονία: “Αδικαιολόγητη η περικοπή δέντρων στα Παπαδιάνικα”