Διονύσης Θωμάς εναντίον του προεδρείου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Η τοποθέτηση του αντιπροέδρου του 11ου περιφερειακού τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Διονύση Θωμά, στη συνεδρίαση της τοπικής διοίκησης με θέμα το ασφαλιστικό:

Dionysis Thomas 2“Με την πρόταση για κινητοποιήσεις του κλάδου η οποία εκπορεύεται από το προεδρείο της κεντρικής διοίκησης (ΚΔ) του ΟΕΕ και συγκεκριμένα από τις πλειοψηφούσες παρατάξεις ΔΗΚΙ-Ο και ΠΑΣΚ-Ο, θεωρώ ότι:

• Επιδιώκεται να συγκροτηθεί αντικυβερνητικό μέτωπο από τις ίδιες δυνάμεις που τον Ιούλιο 2015 διαμόρφωσαν το μέτωπο του «ΝΑΙ». Παρά την παταγώδη αποτυχία του καλοκαιριού, οι εμπνευστές του προσπαθούν με κάθε τρόπο να το αναβιώσουν, και σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η πρόταση αυτή του προεδρείου της ΚΔ.

• Η συνδικαλιστική πρακτική του προεδρείου και ιδιαίτερα του προέδρου έχει οδηγήσει το Επιμελητήριο σε αδιέξοδα και τους ίδιους σε πολιτικο–συνδικαλιστικό βατερλώ. Οι συμμαχίες τους με τους φορείς των «ευγενών» ασφαλιστικών ταμείων (γιατρούς – μηχανικούς – δικηγόρους) αποδείχθηκαν εντελώς λανθασμένες και αδιέξοδες για τους οικονομολόγους – λογιστές οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ. Οι υπόλοιποι επιστημονικοί κλάδοι και οι φορείς τους εξασφάλισαν σημαντικές βελτιώσεις στο ασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης. Η ηγεσία του ΟΕΕ τι κατάφερε για τον κλάδο; Φαίνεται όμως ότι τους κρατικοδίαιτους του προεδρείου λίγο τους ενδιαφέρει. Φτάνει οι ενέργειές τους να εξυπηρετούν τις πολιτικές τους στοχεύσεις.

• Η πολιτική υποκρισία έχει και τα όριά της. Από τη μια πλευρά οι συνάδελφοι της ΚΔ δεν προσέρχονται σε διάλογο με την κυβέρνηση, και από την άλλη ο πρόεδρος τρέχει να φωτογραφίζεται με όποιον βρει διαθέσιμο. Προφανώς κάποιοι πιστεύουν ότι με τις φωτογραφίες στο βιογραφικό τους θα εξελιχθούν στις κομματικές τους ιεραρχίες.

► Με αυτό σκεπτικό και θεωρώντας ότι τα περιφερειακά τμήματα -τα οποία η ΚΔ για όλα τα άλλα θέματα συστηματικά αγνοεί– ΔΕΝ πρέπει να συρθούν στην εξυπηρέτηση των προσωπικών σχεδιασμών του προεδρείου, προτείνω:
Να απορριφθεί η πρόταση για την οργάνωση κινητοποιήσεων και να κληθεί η κεντρική διοίκηση του ΟΕΕ να προχωρήσει σε διάλογο με τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς για τα προβλήματα ΟΛΩΝ των ελεύθερων επαγγελματιών συναδέλφων τόσο για το φορολογικό – ασφαλιστικό όσο και για μια σειρά άλλα προβλήματα που σχετίζονται με σειρά άλλων ειδικοτήτων (μελετητές – δημόσιους υπαλλήλους – εργαζόμενους στον ασφαλιστικό και χρηματοπιστωτικό τομέα κλπ)”.