Διοργάνωση κοινωνικής κουζίνας στο Γύθειο

allileggii

allileggii

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στις 6.30′ το απόγευμα στην πλατεία παιδικής χαράς απέναντι από το ταχυδρομείο στο Γύθειο, οι ενεργοί πολίτες που δραστηριοποιούνται στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων της πόλης, στον Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Όμιλο Μάνης και στην Πρωτοβουλία Λακωνίας για την Κοινωνική Αυτοάμυνα οργανώνουν ανοικτή εκδήλωση κοινωνικής κουζίνας, με δωρεάν φαγητό για όλους και πρώτα για τα παιδιά.

Όπως εξηγούν οι διοργανωτές, η κίνηση αυτή αποτελεί μια προσπάθεια να απαντήσουν με τη συνεργασία και την αλληλεγγύη μακριά από τον κόσμο του συμφέροντος και τη λογική της φιλανθρωπίας, “απέναντι στο άδικο κοινωνικοπολιτικό σύστημα και στη βαρβαρότητα που γεννάει”. Ξεκαθαρίζουν μάλιστα ότι δεν χρηματοδοτούνται ούτε οργανώνονται από κάποιον κρατικό φορέα ή πολιτικό κόμμα, αλλά αντίθετα αυτοοργανώνονται.

“Ελπίζουμε να αγκαλιάσετε την κοινωνική κουζίνα και να την ενισχύσετε με όποιον τρόπο μπορείτε. Ελπίζουμε η προσπάθεια αυτή να δυναμώσει, ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί κάθε βδομάδα. Ελπίζουμε η αλληλεγγύη και η αυτοοργάνωση να δώσουν απαντήσεις στις πολιτικές που γεννούν τη φτώχεια, να ενισχύσουν την αξιοπρέπεια στην καθημερινότητά μας”. Με αυτές τις σκέψεις προσκαλούν τον καθένα στην πρώτη ανοικτή εκδήλωση με δωρεάν φαγητό για όλους.