Δούκας για κορωνοϊό: “Να συμπεριφέρεστε όλοι σαν θετικοί”

Να συμπεριφέρονται όλοι σαν να ήταν θετικοί προτρέπει του πολίτες ο δήμαρχος Σπάρτης προβάλλοντας το τρίπτυχο μάσκες – αποστάσεις – αερισμός των χώρων. Σε ηλεκτρονική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ το μεσημέρι της Τετάρτης με κύριο θέμα την εξέλιξη της νόσου στον δήμο, ανάφερε πως πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση παγκοσμίως τονίζοντας πως “δεν υπάρχει υποκατάσταση της ατομικής ευθύνης” ζητώντας να εφαρμόζονται πιστά τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού.

Ο κ. Δούκας ενημέρωσε πως χθες Τρίτη 2/2 πραγματοποιήθηκαν περίπου 80 τεστ στο νοσοκομείο Σπάρτης από τα οποία μόλις το ένα ήταν θετικό και περίπου 140 έλεγχοι του ΕΟΔΥ με 5 θετικά δείγματα, τα περισσότερα από τα οποία είναι ασυμπτωματικά. Όσον αφορά τους νοσηλευόμενους στο νοσοκομείο της πόλης ο δήμαρχος είπε πως πρόκειται για περίπου 16 άτομα στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι.

Η κ. Γιωργία Zαχαράκη, αντιδήμαρχος κοινωνικής Πολιτικής και υπεύθυνη του τμήματος πρόνοιας, ενημέρωσε πως στο δήμο λειτουργεί γραμμή ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης στο τηλέφωνο 27313 612410 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (9.00′ με 16.00′). Αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, στο οποίο όπως είπε μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες στα τηλέφωνα 27313 61242 – 3.

Σε ερώτηση του laconialive.gr σχετικά με την πιθανή διενέργεια διαγνωστικών τεστ κορωνοϊού τις επόμενες ημέρες στις κοινότητες του δήμου, η κ. Ζαχαράκη απάντησε πως την Παρασκευή 5/2 κατά τις ώρες 9.00′ με 12.00′, κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο Ξηροκάμπι διενεργώντας δωρεάν rapid tests σε όποιον επιθυμεί να εξεταστεί.