Δράσεις για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Μονεμβασίας

Το Σάββατο 30/1 ο δήμος Μονεμβασίας παρουσίασε τη μελέτη του προγράμματος της τουριστικής προβολής για την περίοδο 2016-2019, το οποίο αποτελεί τη συνέχεια της προσπάθειας του δήμου να βελτιώσει τις τουριστικές επιδόσεις της περιοχής, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την τοπική οικονομία.

Στόχος της επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας, η επιμήκυνση της παραμονής και η άμβλυνση της εποχικότητας.

“Προσβλέπουμε στην άρτια λειτουργία της Τουριστικής Επιτροπής με βασικό στόχο να προπορευτούμε από την εποχή μας και ό,τι καινοτόμο υπάρχει στην αγορά να είμαστε από τους πρώτους δήμους που θα το εφαρμόσει για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα”, τόνισε ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης. Την παρουσίαση της μελέτης και τον απολογισμό των δράσεων του δήμου από την προηγούμενη θητεία μέχρι σήμερα έκανε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, αντιδήμαρχος Κατερίνα Τσαφατίνου. Την εισήγηση της μελέτης παρουσίασε ο εξωτερικός σύμβουλος του δήμου Δημήτριος Κούτουλας, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, με γνωστικό αντικείμενο τη διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων και οργανισμών, τουριστικό marketing.

parousiasi (2)

Στο πλαίσιο εξάλλου των δράσεων της Επιτροπής Τουρισμού, την Κυριακή 31/1 διοργανώθηκε μια σειρά δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους επαγγελματίες τουρισμού με θέματα “Τουριστικό marketing” και “Ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών”.