Δράσεις της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Δήμου Ευρώτα που θα υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα

Το Σάββατο 25/1 πραγματοποιήθηκε συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Δήμου Ευρώτα, όπου πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις:

Πραγματοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο Λεήμονα στο καφενείο Μπασουράκου στην πλατεία του χωριού, το Σάββατο 1/2 και ώρα 18.30′.

Κινητοποίηση στην γέφυρα του Ευρώτα την Κυριακή 2/2 στις 11.30′ το πρωί.

Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο με σκοπό την λήψη απόφασης κατάθεσης καταγγελίας στο τμήμα Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τυχόν παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας που αφορά τις περιοχές Natura 2000 και τα προστατευόμενα ύδατα του συμπλέγματος Ευρώτα-Βασιλοποταμου, ως συνέπεια της λειτουργίας της σχεδιαζόμενης ΜΕΑ-ΧΥΤΥ.

Διεύρυνση του συντονιστικού της Επιτροπής. Το νέο συντονιστικό όργανο που προέκυψε μετά από ψηφοφορία των κατοίκων, αποτελείται από τους Λεωνίδα Βασιλάκο (αγρότη – δημοτικό σύμβουλο Ευρώτα), Νίκο Βουδούρη, (φυσικό – ειδικό παιδαγωγό), Σωτήρη Ζουμπούκο (αγρότη), Κώστα Καλαϊτζή (αγρότη), Γεώργιο Κυλάκο (αρτοποιό – δημοτικό σύμβουλο Ευρώτα), Μαρίκα Κυριακάκου (επιχειρηματία), Παναγιώτη Λειμονίτη (γραφίστα), Παναγιώτη Λυμπέρη (αγρότη – δημοτικό σύμβουλο Ευρώτα) και Ιωάννη Μπλέτα (αγρότη).